Hlavní obsah

VIDEO: Darida měl Krmaše u sebe jako bodyguarda, hráčům ve Freiburgu zpíval českou hymnu

Plzeň

Nadšený z úvodních hodin ve Freiburgu a znavený hektickým programem posledních dnů dorazil na sraz fotbalové reprezentace záložník Vladimír Darida. Ve středu pomohl Plzni k postupu do Ligy mistrů, ve čtvrtek se hlásil u nového zaměstnavatele ve Freiburgu, v pátek v Německu trénoval a absolvoval seznamovací večeři, v neděli už byl zase v Plzni.

Foto: Petr Eret, ČTK

Vladimír Darida se loučí s plzeňskými fanoušky.

Článek

Vladimír Darida

„Musím přiznat, že mi přijde vhod vynucená pauza za žluté karty, kvůli nimž nesmím hrát páteční kvalifikaci proti Arménii. Zápasů v Plzni bylo od začátku sezóny fakt hodně, k tomu velké cestování," říkal 23letý Darida s výhledem duelů s Arménií a v Itálii.

Do Freiburgu jel ve čtvrtek kvůli reprezentačním povinnostem jen na otočku. Klub totiž víkendový duel s Bayernem předehrával kvůli startu mnichovského celku v pražském finále Superpoháru. „Což mě trošku mrzelo. Debut mohl být pikantní. Hrát první zápas proti vítězi Ligy mistrů, to by byla hezká premiéra. Zase proti Augsburgu budu mít větší šanci, že půjde o start vítězný," culil se Darida.

Ač stihl jediný trénink, už s novými parťáky zasedl i ke společné večeři. „Kluci měli naplánovanou seznamovací akci, která vyšla zrovna na můj první den ve Freiburgu," vysvětloval Darida.

Rovnou absolvoval povinnost nováčka v podobě zpěvu před celým týmem. „Zpívali všichni kluci, kteří přišli v létě. Pěkně na mikrofon před zaplněnou restaurací. Bylo nás myslím šest. S Vaškem Pilařem, který přišel z Wolfsburgu, jsme vystřihli duet - českou hymnu. Bylo to dost zajímavé," smál se Darida.

Krmaš osobním strážcem

Během jediného dne poznal, jakou osobností je v novém klubu druhý český parťák Pavel Krmaš. Ve Freiburgu působí od léta 2007. „Když bylo potřeba, mluvil jsem anglicky nebo mi právě Pavel překládal. Měl jsem ho pořád u sebe jako osobního strážce. Je vidět, že v klubu hraje už sedm let, hodně si ho váží. Pro Freiburg je velkou osobností," vyprávěl Darida.

Přestože v novém působišti prožil jen pár desítek hodin, byl nadšený. „Vracel jsem se s dobrým pocitem. Moc se mi ve Freiburgu líbilo. Mužstvo je mladé. Stadión sice větší, ale podobný Plzni. I zázemí je hodně blízké. Nepůjde o žádný drastický skok, nebudu potřebovat dlouhý čas na rozkoukanou. Všechno je přesně podle mých představ," říkal Darida.

Po návratu domů absolvoval další týmovou večeři. Na rozloučenou sezval plzeňské spoluhráče po vítězství nad Olomoucí v nedělní ligové bitvě, při níž jej skandováním a bouřlivým potleskem odměnilo deset tisíc diváků. „Úžasný zážitek. Skoro jsem brečel," přiznal Darida.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články