Hlavní obsah

Dortmund - Stuttgart 6:1Dortmund deklasoval Stuttgart, tři góly dal Lewandowski

Fotbalisté Dortmundu deklasovali v 11. kole německé ligy Stuttgart 6:1 a posunuli se do čela tabulky. Vedou o dva body před neporaženým Bayernem Mnichov, který hraje v sobotu v Hoffenheimu. Čistý hattrick během 18 minut druhé půle nastřílel polský útočník Robert Lewandowski, trenér Jürgen Klopp slavil v prvním zápasu po prodloužení smlouvy do roku 2018 vysokou výhru.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Fotbalisté Dortmundu Robert Lewandowski (vlevo), Pierre-Emerick Aubameyang (uprostřed) a Julian Schieber se radují z gólu proti Stuttgartu.

Článek

Stuttgart, který nad Dortmundem naposledy v bundeslize zvítězil v lednu 2010, přitom začal lépe a Haggui ho dostal do vedení. Borussia ale rychle vyrovnala, tři minuty po Papastathopulosovi se navíc trefil i Reus.

Druhý poločas už patřil Lewandowskému, který se poprvé trefil v 54. minutě a sám posunul skóre až na 5:1. S devíti brankami se dostal do čela tabulky střelců. Na poslední gól zápasu, který sledovalo 80.645 diváků, pak ještě nahrál Aubameyangovi.

Dortmund tak zůstal na vlastním stadionu stoprocentně úspěšný, naopak Stuttgart v osmém utkání pod vedením trenéra Thomase Schneidera poprvé prohrál.

Německá fotbalová liga - 11. kolo:
Dortmund - Stuttgart 6:1 (54., 56. a 72. Lewandowski, 19. Papastathopulos, 22. Reus, 81. Aubameyang - 13. Haggui).

Reklama

Související témata: