Hlavní obsah

Mohuč - Frankfurt 1:0Pospěch přihrál na vítězný gól Mohuče, Freiburg prohrál

Berlín
Aktualizováno

Bývalý reprezentační obránce Zdeněk Pospěch se přihrávkou podílel na brance fotbalistů Mohuče, díky níž porazili v německé lize Frankfurt 1:0. Za hosty nastoupil útočník Václav Kadlec, ale pátý bundesligový gól nepřidal.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Erik-Maxim Choupo Moting (druhý zprava) slaví gól proti Eintrachtu Frankfurt.

Článek

Zápas rozhodl v 88. minutě Maxim Choupo-Moting, který zužitkoval Pospěchův centr a přesnou hlavičkou zaznamenal čtvrtou branku v sezóně. Kadlec, který se do základní sestavy vrátil po jednozápasové absenci v Evropské lize v Tel Avivu, odehrál téměř celý zápas a vystřídal krátce po inkasované brance.

Frankfurt si připsal již třetí porážku v řadě a na výhru čeká téměř dva měsíce. Naposledy se Eintrachtu podařilo naplno bodovat 14. září v Brémách.

Příští soupeř Liberce v Evropské lize Freiburg podlehl doma Stuttgartu 1:3 a stále je v tabulce třetí od konce. Z českých hráčů byl na soupisce domácího týmu pouze obránce Pavel Krmaš. Z lavičky náhradníků však do utkání nezasáhl. Stuttgart se po čtyřech bodových ztrátách dočkal výhry a je osmý.

Německá fotbalová liga - 12. kolo:
Mohuč - Eintracht Frankfurt 1:0 (88. Choupo-Moting)
Freiburg - Stuttgart 1:3 (78. Hanke - 10. a 82. Werner, 9. Ibiševič)
Sestava Freiburgu: Baumann - Diagne, Ginter, Höhn, Günter - Höfler, Fernandes - Klaus, Coquelin (46. Kerk) - Freis (77. Hanke), Mehmedi.

Reklama