Hlavní obsah

Dortmund přišel před šlágrem s Bayernem o Hummelse a Schmelzera

Dortmund

Borussia Dortmund se bude muset do konce ledna obejít bez stopera Matse Hummelse. Tým trenéra Jürgena Kloppa navíc na tři týdny přišel o dalšího obránce Marcela Schmelzera. Oba hráči se zranili v úterním přípravném utkání s Anglií, které Německo ve Wembley vyhrálo 1:0.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Stoper Mats Hummels z Dortmundu brání Oliviera Girouda (vpravo),

Článek

Vedení německého vicemistra a finalisty Ligy mistrů zareagovalo angažováním bývalého reprezentanta Manuela Friedricha, s kterým podepsalo smlouvu do konce sezony. Čtyřiatřicetiletý fotbalista byl bez zaměstnavatele a může okamžitě hrát. Do konce minulé sezony působil v Leverkusenu, předtím byl v Mohuči a Brémách.

Hummelse vyřadilo ze hry zranění patní kosti, Schmelzer je mimo kvůli problémům s lýtkovým svalem. Dortmund, který v sobotu čeká bundesligový šlágr s vedoucím Bayernem Mnichov, navíc postrádá dlouhodobě zraněné záložníka Ilkaye Gündogana a obránce Nevena Subotiče.

Borussia je po dvanácti kolech německé ligy druhá a v sobotu bude usilovat o snížení náskoku Bayernu. Úřadující mistr má v čele tabulky 32 bodů, dortmundský celek zaostává stejně jako třetí Leverkusen o čtyři.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články