Hlavní obsah

Hloušek věří, že Norimberk na jaře začne vyhrávat a nesestoupí

Norimberkský záložník Adam Hloušek byl po úvodní části německé ligy spokojený jen napůl. Po sedmnáctiměsíčních zdravotních patáliích se usadil v základní sestavě a vstřelil tři branky, s bavorským mužstvem ale pětadvacetiletý fotbalista nevyhrál na podzim ani jednou a jeho tým se krčí na předposledním místě. Hloušek věří, že Norimberk na jaře zabere a v bundeslize se zachrání.

Foto: Sport.cz

Adam Hloušek.

Článek

"Co je platné, že jsme jen šestkrát na podzim prohráli, když ve zbývajících zápasech jsme uhráli jedenáct remíz... Při takové bilanci nemůžete pomýšlet výš, tam se můžete dostat, jen když vyhráváte. Kdybychom nepodávali dobré výkony, asi by nálada v klubu i v kabině byla mnohem skleslejší, prostě potřebujeme tuhle černou sérii hned v úvodu jara zlomit," uvedl Hloušek na svém oficiálním webu.

Norimberk byl nejblíže vítězství v prosinci proti Hannoveru, když po poločase vedl už 3:0, ale nakonec se musel smířit s remízou. "Už v předchozích utkáních jsme měli smůlu, dostávali jsme se do šancí, ale buď jsme je neproměňovali, nebo pálili jen do tyčí. Tohle byl ale vrchol! Zlomem byl kontaktní gól domácích na 2:3, který padl z jasného dvoumetrového ofsajdu. Vyrovnávací brance v nastaveném čase zase předcházel čistý zákrok, který rozhodčí vyhodnotil jako faul a ze standardky jsme potom inkasovali," vzpomínal levý záložník.

Věří, že se vyhnou i v baráži

Jeho tým je v tabulce jen o skóre před posledním nováčkem Braunschweigem a na barážovou pozici ztrácí tři body. "Myslím si, že dostaneme jak Braunschweig, tak i Freiburg na jaře pod sebe, abychom se vyhnuli přímému sestupu, a pevně věřím, že nepůjdeme ani do ošidné baráže se třetím týmem druhé bundesligy. Každopádně to ale bude perný boj až do konce sezony a bude rozhodovat každý bod. My už je ale musíme brát po třech," prohlásil Hloušek, jehož spoluhráčem v klubu je i útočník Tomáš Pekhart.

Od svého zářijového comebacku proti Braunschweigu, kdy se hned gólově prosadil, zasáhl Hloušek do každého zápasu. Celkem nastoupil k třinácti ligovým utkáním, odehrál 1096 minut a dal tři góly. "Jsem hrozně šťastný, že se mi návrat takhle neskutečně povedl. Je to možná i odměna, že jsem se v tak dlouhé rekonvalescenci psychicky nezlomil a pořád věřil, že si ještě špičkový fotbal zase zahraju," konstatoval pětinásobný reprezentant.

Po dvou operacích zkříženého vazu v levém koleně a dlouhé rekonvalescenci si už plně zvykl na ostré tréninkové i zápasové tempo. "Cítím se silově i fyzicky výborně, tréninkové dávky zvládám bez problémů, což je markantní rozdíl oproti minulosti," prozradil Hloušek. "Dnes už vím, co si mohu dovolit. Že někdy je lepší na chvilku zvolnit, nejít třeba přes bolest jako dřív," doplnil bývalý hráč Jablonce, Slavie Praha nebo Kaiserslauternu.

Norimberk, který 17 podzimními koly bez vítězství stanovil nelichotivý rekord německé ligy, čeká na úvod jara Hoffenheim, Hertha Berlín a suverénní Bayern Mnichov. "Z Berlína můžeme přivést alespoň bod za další remízu a v derby s Bayernem to bude o prvním vstřeleném gólu. Když ho dáme my, můžeme uhrát dobrý výsledek a bodovat. Na podzim jsme si ověřili, že můžeme hrát rovnocenné partie i s těmi nejlepšími týmy bundesligy," dodal Hloušek.

Reklama