Hlavní obsah

Kadlec doufá, že ve Frankfurtu minimálně zopakuje loňský rok

Praha/Frankfurt

Reprezentační útočník Václav Kadlec si přeje, aby pro něj byl rok 2014 minimálně stejně úspěšný jako ten loňský, v němž přestoupil z pražské Sparty do Frankfurtu a prosadil se v německé lize. Jednadvacetiletý fotbalista doufá, že se s Eintrachtem na jaře dostane do vyšších pater tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Václav Kadlec.

Článek

"Docela by mi stačilo, kdyby nový rok 2014 byl pro mě po fotbalové stránce aspoň takový jako ten minulý. Povedlo se mi jak jaro ve Spartě, tak myslím i podzim ve Frankfurtu, kde jsem začal okamžitě hrát v základní sestavě. Kdyby byl ještě lepší, tak bych se samozřejmě nezlobil," uvedl Kadlec na svém webu.

Po srpnovém přestupu ze Sparty zažil výborný vstup do bundesligy, kde ve svých sedmi úvodních zápasech dal čtyři góly. Poté se mu ale přestalo střelecky dařit a v posledních dvou podzimních kolech ho kouč Armin Veh nechal sedět jen na lavičce. "Nebral jsem to jako nějakou degradaci. V Leverkusenu mě chtěl nechat trenér odpočinout, a protože jsme tam překvapivě vyhráli, tak se logicky i v příštím domácím utkání s Augsburgem vítězná sestava neměnila," uvedl Kadlec.

"Kdyby mi někdo v létě při přestupu řekl, že odehraju v základní sestavě třináct z patnácti ligových utkání, tak bych mu nevěřil. A kromě toho jsem ještě další velkou porci zápasů odkopal v Evropské lize a Německém poháru," doplnil talentovaný útočník, jenž za Frankfurt zaznamenal celkem sedm soutěžních branek.

Doplatili na Evropskou ligu

Jeho mužstvo zakončilo úvodní část ligy na patnáctém místě s náskokem čtyř bodů na sestupové pásmo. "Doplatili jsme podobně jako třeba Freiburg nebo u nás i Liberec na kombinaci bundesligy s Evropskou ligou, na kterou tým nebyl zvyklý. Někteří hráči byli dlouhodobě zranění," řekl osminásobný reprezentant.

"Možná i proto jsme v řadě dobře rozehraných zápasů přišli o body až v posledních minutách. Kdybychom těch zhruba deset ztracených bodů měli, přezimovali bychom v horní polovině tabulky někde kolem osmého devátého místa. Tam výkonnostně Eintracht patří a snad to na jaře taky prokážeme."

Klíčové podle Kadlece budou hned první dva jarní duely na vlastním stadionu. "Potřebujeme vyhrát oba úvodní domácí zápasy s Herthou Berlín a potom s nováčkem z Braunschweigu. Když se nám to podaří, věřím, že budeme stoupat tabulkou vzhůru," uvažoval rodák z Prahy.

Po krátké vánoční přestávce začal v úterý ve Frankfurtu s tréninkem a před startem bundesligy ho ještě čeká herní soustředění v Abú Zabí. "Když není dovolená příliš dlouhá, tak se zpátky do optimální fyzické kondice rychle dostanete a není nutné v zimní přípravě nabírat velké objemy. Na soustředění v Emirátech, kam jezdí hodně německých klubů, se proto budeme věnovat herním činnostem. Máme odehrát i dvě utkání, jedním ze soupeřů bude Schalke 04," řekl Kadlec.

O žádný únik před mrazy do tepla však prý nepůjde. "Ve Frankfurtu bylo podobně jako u nás deset stupňů nad nulou, takže žádný teplotní šok nás nečeká. Těším se i proto, že jsem v Emirátech nikdy ještě nebyl, i když to je docela hodně navštěvovaná destinace na dovolenou," doplnil autor dvou branek v národním týmu.

Reklama

Související témata: