Hlavní obsah

Trenér fotbalistů Frankfurtu popíchl Kadlece: Nauč se německy a buď důraznější, vzkázal mu

Frankfurt nad Mohanem

Ani sedm podzimních gólů českému útočníkovi Václavovi Kadlecovi klid v krátké přípravě na jarní část sezóny nezajistilo. Trenér Frankfurtu Armin Veh po jednadvacetiletém útočníkovi požaduje, aby se do léta pořádně naučil německy a aby si v bundeslize rychle zvykl na tvrdší tempo hry.

Foto: Profimedia.cz

Václav Kadlec v dresu Eintrachtu Frankfurt.

Článek

Kadlec stihl na podzim odehrát za Frankfurt celkem dvacet zápasů a kromě bojů v německé nejvyšší soutěži si zahrál i Evropskou ligu nebo DFB-Pokal. V bundeslize dal čtyři góly, na evropské scéně dva a v poháru se prosadil jednou.

Trenér Eintrachtu Armin Veh však není s výkony českého reprezentanta zcela spokojený. Zkušený kouč, o kterém se často mluví jako o ‚nepříteli' českých fotbalistů, chce vidět zlepšení. Výkony bývalého sparťanského útočníka nepřímo označil za kolísavé. „Je potřeba, aby se Vašek zlepšil," cituje Veha server německého listu Bild.

Dvaapadesátiletý kouč vidí jako zásadní problém jazyk. Kadlec se zatím se spoluhráči dorozumívá převážně anglicky, a to se má brzy změnit. „Až začne v červenci nová sezóna, musí mnohem lépe zvládat němčinu," požaduje Veh.

"Ztrácí mnoho míčů"

Kromě toho má Kadlec výrazně zapracovat i na hře tělem. „Vidím na něm spoustu dobrých věcí, ale na jaře musí být mnohem důraznější, zvyknout si na vysoké tempo bundesligy. Na podzim ztratil příliš mnoho míčů. Očekávám, že se to naučí," dodal někdejší kouč Hamburku, Wolfsburgu nebo Stuttgartu.

Jarní část bundesligy začíná za necelé dva týdny a prozatím patnáctý Frankfurt čeká na úvod souboj s Herthou Berlín, po kterém Kadlec a spol. zavítají do mnichovské Allianz areny k souboji s Bayernem. „Potřebujeme vyhrát oba úvodní domácí zápasy s Herthou Berlín a potom s nováčkem z Braunschweigu. Když se nám to podaří, věřím, že budeme stoupat tabulkou vzhůru," doufá Kadlec.

Reklama

Související témata:
Němčina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články