Hlavní obsah

Záložník Wolfsburgu Polák se po šesti týdnech vrací k tréninku

Český záložník Wolfsburgu Jan Polák se po šestitýdenní absenci způsobené zánětem v kotníku vrací k tréninku. Bývalý fotbalový reprezentant však zatím nedokáže odhadnout, kdy bude moci také hrát.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Polák (vlevo) a Daniel Pudil na tréninku národního týmu.

Článek

Polák za Wolfsburg nenastoupil od konce listopadu. Podle prosincových zpráv deníku Wolfsburger Allgemeine Zeitung mohl mít v kotníku dokonce artrózu, což se zřejmě nepotvrdilo. Dvaatřicetiletý středopolař absolvoval vyšetření u mnichovského specialisty Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta a ve středu dostal zelenou k návratu na trávník.

"S pravým kotníkem jsem laboroval už od prosince. Nejspíš jsem si ho poranil při tréninku, ale nevěnoval jsem tomu moc pozornost. Dostal jsem pak do něj zánět, naštěstí se vyloučila zlomenina některé z kůstek," řekl Polák na svém webu.

Nakonec s klubem ani neodjel na zimní soustředění do Spojených arabských emirátů. "Na začátku ledna jsem se ve Wolfsburgu hlásil, i když jsem měl místo tréninkových dávek rehabilitaci. Nemělo také cenu, abych s mančaftem letěl na soustředění do Emirátů," vysvětlil hráč s 57 starty a sedmi góly za národní tým.

Zatím nedokáže říct, kdy by za pátý tým německé ligy mohl znovu nastoupit. "Těžko nyní dopředu odhadnout, kdy se vrátím zpátky na hřiště. Samozřejmě bych byl rád, aby to bylo co nejdřív, zvlášť když v letošní sezóně hrajeme na rozdíl od těch předchozích zase o účast v evropských pohárech," doplnil Polák, jenž má ve Wolfsburgu smlouvu do června.

Reklama

Související témata: