Hlavní obsah

Pekhart chce s Norimberkem konečně vyhrát a dát nějaké góly

Norimberk

Fotbalista Tomáš Pekhart se s dalšími dvěma českými spoluhráči v Norimberku Adamem Hlouškem a zimní posilou Ondřejem Petrákem chystá na víkendový vstup do jarní části německé ligy. Jeho tým chce co nejdříve, nejlépe hned v sobotu proti Hoffenheimu, zlomit čekání na první výhru v sezóně a zachránit se. Čtyřiadvacetiletý útočník věří, že k tomu sám přispěje tím, že smaže svou nulu v kolonce vstřelených branek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Pekhart zpracovává míč v utkání proti Bulharsku.

Článek

"Bohužel jsem zatím na nule, na podzim jsem razítkoval jen tyče a břevna. Poslední gól jsem vstřelil v kvalifikaci na Maltě, ale moc jsem si ho ani nepamatoval, protože jsem se přitom srazil hlavou s domácím obráncem a musel střídat kvůli lehkému otřesu mozku," připomněl Pekhart svůj reprezentační zásah.

Podzimní sezóna jeho celku hrubě nevyšla. Ani jednou nevyhrál, čímž se postaral o nelichotivý rekord soutěže. S jedenácti body za remízy je Norimberk jen díky lepšímu skóre předposlední před nováčkem Braunschweigem. "Snad jsme si už dopředu vybrali podzimní smůlu. Udělali jsme i rekord bundesligy v počtu nastřelených tyčí, kterých bylo minimálně patnáct. Budeme muset udělat na jaře takových 24 bodů jako v minulé sezóně, abychom se vyhnuli sestupu i baráži. To znamená třeba osmkrát vyhrát," řekl Pekhart pro svůj web.

"Hoffenheim musíme porazit"

Klíčový může být hned start do jara, v sobotu Norimberk doma hostí Hoffenheim. "Musíme ho doma stoprocentně porazit, už si nemůžeme dovolit sbírat jen remízy," podotkl Pekhart. "Po Hoffenheimu jedeme do Berlína na Herthu, potom máme doma v derby mnichovský Bayern a cestujeme za dalším rivalem do Augsburgu. Kdybychom získali šest bodů, byl by to vydařený start, na kterém by se nechalo dál stavět," mínil Pekhart.

Doufá, že od nizozemského kouče Gertjana Verbeeka dostane víc šancí než na podzim. "Až do výměny trenérů, ke které došlo v říjnové reprezentační přestávce, jsem celkem pravidelně hrával. Nový kouč Verbeek udělal po svém příchodu několik změn, pár zápasů jsem potom ani nehrál, ke konci podzimu jsem aspoň střídal. Nějaký čas trvalo, než jsme si na sebe vzájemně zvykli," řekl Pekhart.

"Teď zkoušíme hrát na dva útočníky, protože na jaře potřebujeme vyhrávat, takže to pro mě znamená i větší šanci, že se dostanu zpátky do základní sestavy," věří Pekhart.

Změna se zamlouvá i fanouškům

Cítí, že se Norimberk pod Verbeekem herně zvedá. "Od prvního tréninku po nás chtěl, abychom hráli kombinační ofenzivní fotbal, drželi míč. Postupně se náš herní projev lepšil, i když se to bohužel na výsledcích nijak neprojevovalo. Také jsme z takového pojetí měli větší radost, než když jsme dřív jen po celých 90 minut běhali bez míče, nebo o něj bojovali. I našim fanouškům se tahle změna zamlouvá," dodal Pekhart.

Reklama

Související témata: