Hlavní obsah

Rajtoral po akci rychlé jako kulový blesk odchází z Plzně na hostování do Hannoveru

Plzeň
Aktualizováno

Doslova rychlostí akce kulový blesk se zrodil transfer plzeňského fotbalisty Františka Rajtorala do bundesligového Hannoveru. V pondělí se sedmadvacetiletý reprezentant vrátil s mužstvem Viktorie ze soustředění v Turecku, dnes byly dojednány podmínky jeho půlročního hostování s následnou opcí a Rajtoral hned odjel do Německa, kde ve čtvrtek absolvuje zdravotní testy a s desátým týmem bundesligy podepíše smlouvu.

Foto: Milan Malíček, Právo

S Franckem Ribérym z Bayernu (vlevo) se Rajtoral potká na jaře v bundeslize.

Článek

„Život přináší nečekané situace a toto byla jedna z nich," glosoval bleskový přestup František Rajtoral. „Odchod do bundesligy je dalším krokem v mé kariéře. Věřím, že se v náročné soutěži dokážu prosadit," doplnil.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

V úterý se ozvali, ve středu už odjel

K finálnímu jednání o hráčově hostování, které bude obsahovat i opční klauzuli, dojde až ve čtvrtek přímo v Hannoveru, což na klubových stránkách Viktorie potvrdil hráčův agent Viktor Kolář.

„Verbální dohoda mezi kluby už existuje, ve čtvrtek bychom měli přestup dotáhnout do konce. Kontrakt hráče rovněž," poznamenal Kolář z agentury Sport Invest.

„Jednalo se opravdu o bleskovou akci. O eminentním zájmu Hannoveru jsme se dozvěděli v úterý dopoledne, během několika hodin se celý transfer dotáhnul," nastínil krátká jednání generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

„Františkovi bude za pár týdnů osmadvacet let, během necelých pěti let v Plzni odvedl v klubu fantastickou práci. Již druhou sezónu měl příslib, že v případě zajímavé nabídky pro něj i pro klub mu nebudeme v odchodu bránit. Nabídka Hannoveru splňovala veškerá požadovaná kritéria, Rajtoral projevil rovněž velký zájem o novou výzvu, takže k dohodě došlo promptně. I trenér Dušan Uhrin s transferem souhlasil, neboť pozici pravého obránce jsme schopni řešit z vlastních zdrojů," dodával Šádek.

Skříňku mu spoluhráči podrží

Rajtoralovi se pochopitelně neloučilo s Plzní snadno. „Kabina v Plzni je výjimečná, což bylo znát i při vyklízení skříňky. Kluci mi přáli hodně štěstí, ale samozřejmě jsem zaznamenal také hlášky, že mi ten půlrok místo preventivně podrží," usmíval se třináctinásobný reprezentant.

V Hannoveru ho čeká nový trenér, jímž se v poslední den loňského roku stal bývalý turecký reprezentant, ale také někdejší asistent u národního mužstva země půlměsíce Tayfun Korkut. Ten se mužstva ujal namísto odvolaného Mirko Slomka a do jarní sezóny vstoupil výhrou. Hannover totiž pod jeho taktovkou vyhrál minulou sobotu 3:1 ve Wolfsburgu, což ho vyneslo v tabulce na desátou příčku.

„Odchod do bundesligy je dalším krokem v mé kariéře. Věřím, že se v náročné soutěži dokážu prosadit," přál si před odjezdem Rajtoral, na něhož čeká v Hannoveru legie složená sice převážně z německých fotbalistů, ale třeba také Brazilce Marcela, který hrával v Eindhovenu, Senegalce Dioufa, jenž zkoušel štěstí v Manchesteru United a Blackburnu či Japonce Sakaie.

Reklama

Související témata: