Hlavní obsah

Nedají mu pokoj! Na fotbalistu Kiesslinga se valí další vlna nenávistných reakcí

Berlín

Stefan Kiessling, fotbalový kanonýr Bayeru Leverkusen, nemá na růžích ustláno. Autor neregulérního gólu v bundeslize proti Hoffenheimu z října loňského roku se poté, co v lednu znovu otevřel svůj účet na Facebooku, stal znovu terčem zlomyslných invektiv a urážek. „Jidáši“, „Lháři“, „Podvodníku“, „Styď se“, vyčítají mu především fakt, že se při mylně uznanému gólu nepřiznal.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Leverkusenu Stefan Kiessling.

Článek

„Myslím, že někteří lidé nemají kromě urážek v životě nic jiného na práci. Budu to sledovat, a pokud se ty nenávistné vzkazy nezastaví, znovu stránky zablokuji," uvedl Kiessling v interview pro deník Bild.

K dočasnému zrušení svého účtu na sociální síti přistoupil koncem října loňského roku. „Nebylo to jednoduché. Dostával jsem dokonce i dopisy domů," řekl tehdy listu Express. Na otázku, zda se jednalo také o výhružky smrtí, přímo neodpověděl. "Řekněme to takhle: dostalo se to už hodně daleko," dodal jen. Facebookový účet pak 20. ledna znovu otevřel.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Kiessling vstřelil 18. října v utkání proti Hoffenheimu gól, který neměl platit. Míč z jeho hlavy proletěl za brankovou čáru dírou v boční síti, ale rozhodčí ho mylně uznal. Z televizních záběrů vyplývá, že sám střelec si byl vědom toho, že míč šel vedle. Později se stejně jako rozhodčí bránil tím, že situaci zřetelně neviděl.

"Poté, co jsem odhlavičkoval, jsem se otočil a neviděl jsem přesně, jestli míč skončil v brance podle pravidel. Nějakým způsobem se do branky dostal a přesně to jsem také rozhodčímu řekl," bránil se Kiessling výtkám, že sudímu nepřiznal, že hlavičkoval vedle.

"Je mi to líto kvůli všem sportovním fanouškům a průběhu zápasu. Takhle vyhrát není správné," dodal fotbalista omluvně. Jak je vidět, mnozí mu však ani s odstupem čtvrt roku neodpustili...

Vedení Hoffenheimu po neregulérní brance, která přispěla k porážce 1:2, požadovalo opakování zápasu. Sportovní soud německého svazu však rozhodl, že výsledek dosažený na hřišti zůstane v platnosti.

Reklama

Související témata: