Hlavní obsah

Víc jsem malou domů vystrašil diváky než gólmana, smál se po premiéře Rajtoral

Hannover/Praha

Reprezentační obránce František Rajtoral (27) má za sebou úspěšnou premiéru v bundeslize. V dresu Hannoveru 96 odehrál v sobotu celý zápas proti nebezpečnému Mönchengladbachu. A vedl si dobře. „Myslím si, že napoprvé to nebylo špatné a z pohledu mužstva zápas dopadl výborně,“ řekl pro Sport.cz a Právo.

Foto: Facebook

František Rajtoral v dresu Hannoveru.

Článek

„Všechno se seběhlo hodně rychle. Ve středu jsem byl ještě hráčem Viktorie Plzeň, ve čtvrtek už jsem trénoval v Hannoveru. Neměl jsem čas na nějaké velké přemýšlení nebo předzápasovou nervozitu. Spíš jsem byl v takovém očekávání, jaké to bude. Myslím si, že napoprvé to nebylo špatné a z pohledu mužstva zápas dopadl výborně. Mönchengladbach patří v této sezóně k nejlepším bundesligovým týmům, hraje o pohárovou Evropu, je technický. O to cennější jsou tři body. Sám sebe a svůj výkon ale nechci hodnotit," řekl.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Dopředu se moc nepouštěl

Po prvním utkání nechce detailně srovnávat tempo v Gambrinus lize a bundeslize. „Je to brzy, ale rozdíl tu je. V Plzni jsem však odehrál spoustu zápasů ve vysokém tempu jak v Lize mistrů, tak i v Gambrinus lize," říkal opatrně.

Proti Mönchengladbachu se do svých tradičních výpadů z pozice pravého obránce nepouštěl. „Nebyl to ostych. Trenér Korkut nasadil proti Mönchengladbachu opatrnější taktiku. Soupeř má velmi rychlé hráče, měli jsme si na to vzadu dávat pozor. Navíc jsem v Hannoveru, když to lehce přeženu, tři dny i s cestou. Pár náběhů jsem měl, ale spoluhráči v tomto ohledu ještě neví, co ode mne očekávat. Teď přijde čas, aby mne víc poznali," zdůraznil český obránce.

Rajtoral hrál velmi spolehlivě. Trochu ale v závěru zápasu vyděsil brankáře Zielera malou domů. „To nebyl těžký moment. Víc jsem malou domů vystrašil diváky než gólmana. Naopak mi po zápase řekl, že mu to mohu dát klidně těžší, on nohama opravdu umí," říkal s úsměvem. Se spoluhráči mluví anglicky, ale chce si co nejdřív najít německou učitelku. Věří, že bude podávat takové výkony, aby Hannover využil v létě opce a získal ho na přestup.

Zatím žije v hotelu

Hannover si vítězstvím 3:1 udržel naději na pohárovou Evropu. Pohybuje se v klidném středu tabulky. „Jsou to moc cenné tři body. Trenér utkání hodnotil až na nedělním tréninku. Řekl nám, že to byl dobrý zápas, ale zároveň nám zdůraznil, v čem se musíme zlepšit. Teď jedeme na Schalke, kde to bude hodně těžké. Řekl, abychom v takových výkonech pokračovali. Se mnou o utkání detailně nemluvil," prozradil Rajtoral.

Reprezentačního obránce zaujalo i zázemí klubu a bundesligy. „Rozdíly jsou velké, počínaje zákulisím stadiónu, ale i atmosférou a přístupu médií. Vždyť na náš zápas s Mönchengladbachem přišlo 47 000 diváků, kteří vytvořili fantastickou atmosféru. Jiný je i přístup médií, hodně se tu rozebírají zápasy, různé situace. Všechno je na vyšší úrovni," nabídl srovnání.

Zatím bydlí v hotelu. „Je asi dvě sta metrů od stadiónu. Střídám to ještě s jedním hotelem. Rodina je zatím doma, ale na odloučení jsem za ty roky zvyklý. Časem za mnou přijede," pravil a prozradil, že už kontaktoval svoje bývalé plzeňské spoluhráče, kteří hrají v Německu. „Mluvil jsem s Petrem Jiráčkem, který je v Hamburku a Vláďou Daridou z Freiburgu. Kluky jsem sledoval v televizi. V Německu dávají televize fotbalu velký prostor."

Podle Rajtorala může být z Hannoveru blíž i do reprezentace. „Když budu hrát a podávat dobré výkony, pak si myslím, že z Hannoveru to bude blíž než z Plzně, protože bundesliga patří mezi nejlepší světové ligové soutěže," řekl s nadějí v hlase.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články