Hlavní obsah

Jak to jen stihl? Pilnému Thiagovi z Bayernu napočítali v zápase rekordních 185 kontaktů s míčem

Mnichov

Velkolepá jízda fotbalového Bayernu Mnichov přináší nejen klubové rekordy. Září i jednotlivci. V neděli historická maxima poopravoval Thiago Alcantara, kterého v létě coby svého koně přivedl kouč Pep Guardiola.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Thiago Alcantara (vpravo) a Mario Götze oslavují gól Bayernu.

Článek

Thiagův kousek je vskutku mimořádný, výrazně opravil rekord ohledně kontaktů s míčem během jednoho zápasu. V duelu s Frankfurtem, který Bayern rozstřílel 5:0 a zaznamenal 44. utkání v řadě bez porážky, si jich připsal 185.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Jak to jen španělský záložník mohl stihnout? Vypadá to jako by pořádně hamounil a nikoho k ničemu pořádně nepouštěl, spíše je to však vyjádření toho, jak aktivním článkem hry Bayernu Thiago momentálně je a jakým herním stylem plným výměn balonů se mnichovský tým prezentuje v éře kouče Pepa Guardioly. Otřelé slovní spojení tiki-taka však radši nechme stranou.

Thiago, syn brazilského mistra světa Mazinha, toho v má v posledních dnech ve hře Bayernu na svědomí opravdu hodně. Fantastickým gólem strhl vedení ve prospěch svého týmu ve středu proti Stuttgartu (2:1), s nímž mnichovský gigant dokončoval ještě podzimním program, který mu narušila účast na MS klubů.

Rekord sebral spoluhráči

V neděli proti Frankfurtu Thiago lámal rekordy přesně v duchu toho, co přinesl do Bayernu Guardiola. Za 73 minut hry dosáhl na hranici předešlého maxima, které se 157 kontakty držel jeho momentálně zraněný klubový kolega Bastian Schweinsteiger. Pak už jen vylepšoval rekord posledních dvaceti bundesligových sezón, kdy se přepečlivě vedou všechny možné statistické údaje.

Ve standardně probíhajícím utkání naprosto nevídaný počet kontaktů s balónem Thiago doplnil ještě 159 přihrávkami a vymazal z tabulek dosavadní maximum Nizozemce Roela Brouwerse (137) z Mönchengladbachu.

I samotný Bayern si připsal další rekordní číslo. Po devatenácti kolech nikdy žádný klub bundesligy neměl tolik bodů jako Mnichovští teď - 53. „Byl to náš nejlepší domácí zápas v sezóně. Jsem velmi spokojen," rozplýval se po utkání s Frankfurtem pro klubový web Guardiola. „Dobře jsme kontrolovali míč, jsem rád i za fanoušky. Nikdo nemůže říct, že to byla nuda," dodal kouč.

Reklama