Hlavní obsah

Bayern - Freiburg 4:0Giganti Bayern s Dortmundem nadělovali, ve šlágru kola zvítězilo Schalke v Leverkusenu

Aktualizováno

Sobotní program 21. kola bundesligy přinesl kanonády v podání posledních finalistů Ligy mistrů Bayernu Mnichov a Borussie Dortmund. Bavorský kolos porazil na svém hřišti snadno Freiburg 4:0, v sestavě hostů se představili i čeští fotbalisté Vladimír Darida a Pavel Krmaš. Vestfálský celek si stejným poměrem vychutnal před vlastními diváky Frankfurt. Ve šlágru kola prohrál Leverkusen se Schalke 1:2 a na druhém místě tabulky ztrácí na první Bayern už 16 bodů.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Český fotbalista Vladimír Darida (vlevo) v dresu Freiburgu bojuje o míč s Tonim Kroosem z mistrovského Bayernu.

Článek

Kouč Bayernu Josep Guardiola sice šetřil několik obvyklých opor před prvním soubojem osmifinále Ligy mistrů proti londýnskému Arsenalu, na výsledku zápasu s Freiburgem se to ale nijak neprojevilo. Domácí favorit měl již po poločase pohodlný tříbrankový náskok zásluhou stopera Danteho a dvěma gólům Shaqiriho, který oproti zavedeným poměrům dostal příležitost v základní sestavě bavorského velkoklubu.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Barvy Freiburgu hájili po celých devadesát minut čeští hráči Vladimír Darida s Pavlem Krmašem. Ani oni ale nezabránili přepokládanému jednoznačnému průběhu zápasu. Za hosty naopak nemohl kvůli zánětu šlachy nastoupit záložník Václav Pilař. Naopak své první minuty od začátku listopadu odehrál klíčový středopolař soupeře Bastian Schweinsteiger, který se zotavil po operaci kotníku a nastoupil na poslední půlhodinu.

V samotném závěru uzavřel skóre na konečných 4:0 pro favorita Claudio Pizarro. Bavorská chlouba tak protáhla šňůru vítězných zápasů v bundeslize už na 13 utkání. Bayern má na čele tabulky málo uvěřitelný šestnáctibodový náskok před druhým Leverkusenem, který prohrál ve šlágru kola na domácí půdě se Schalke 1:2. O další bod zpět je Borussia Dortmund, která si stejným poměrem 4:0 poradila na domácím stadiónu s Frankfurtem a drží třetí místo zaručující přímý postup do další sezóny Ligy mistrů.

Jojič čekal na gól v barvách Dortmundu jen 17 vteřin

Borce, kteří prohráli až ve finále posledního ročníku nejsledovanější evropské soutěže právě s velkým rivalem Bayernem, poslal do vedení proti potápějícímu se Frankfurtu už v desáté minutě Aubameyang. Stejný hráč navýšil skóre na dvoubrankový rozdíl už o deset minut později.

Dílo zkázy pro hosty dokonali po změně stran Polák Lewandovski z penalty a střídající Jojič, který se dokázal prosadit hned po několika málo vteřinách svého pobytu na hřišti. Zimní posila z Partizanu Bělehrad tak prožila debut v novém dresu z říše snů. Český útočník Václav Kadlec proseděl celé utkání na lavičce Eintrachtu.

Poslední Braunschweig porazil v souboji o záchranu v této sezóně zatím tápající Hamburk 4:2. Hattrickem se při přestřelce blýskl domácí Dominick Kumbela. Záložník Petr Jiráček i brankář Jaroslav Drobný strávili utkání na lavičce poraženého celku. Brémy nevyužily při domácí remíze s Mönchengladbachem 1:1 služeb reprezentačního krajního beka Theodora Gebre Selassieho.

Německá fotbalová liga - 21. kolo:
Bayern Mnichov - Freiburg 4:0 (34. a 42. Shaqiri, 19. Dante, 88. Pizarro)
Braunschweig - Hamburk 4:2 (51., 61. a 85. Kumbela, 90.+3 Hochscheidt - 24. Lasogga, 77. Iličevič)
Brémy - Mönchengladbach 1:1 (88. Obraniak - 6. Raffael)
Dortmund - Eintracht Frankfurt 4:0 (10. a 21. Aubameyang, 47. Lewandowski z pen., 68. Jojič)
Hoffenheim - Stuttgart 4:1 (12. a 66. Schipplock, 49. Volland, 90.+2 Firmino z pen. - 78. Rüdiger)
Leverkusen - Schalke 1:2 (66. Santana vlastní - 28. Goretzka, 74. Huntelaar)

Reklama

Související témata: