Hlavní obsah

Norimberk vyhrál v Augsburgu. Vrba sledoval kvarteto Čechů, Hloušek přihrál na gól

Augsburg
Aktualizováno

Fotbalisté Norimberku ovládli bavorské derby a porazili Augsburg na jeho hřišti 1:0. Do utkání 21. kola německé ligy nastoupili v základní sestavě Norimberku čeští záložníci Ondřej Petrák a Adam Hloušek, jenž asistoval u jediné branky zápasu. Jako střídající hráči do utkání zasáhli také záložník Augsburgu Jan Morávek a norimberský útočník Tomáš Pekhart. Duel v hledišti sledoval český reprezentační trenér Pavel Vrba.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Adam Hloušek (vlevo) v barvách Norimberku.

Článek

Augsburg, který se před zápasem s Norimberkem pyšnil sérií osmi neprohraných ligových utkání v řadě, působil v prvním poločase aktivněji, tlak však nedokázal využít a po půli odcházeli hráči do šaten za stavu 0:0.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Na začátku druhého poločasu předváděl Norimberk útočnější fotbal a v 65. minutě se po přesném centru Adama Hlouška prosadil pojedenácté v sezóně švýcarský útočník Josip Drmič. Tři minuty poté nahradil Kevina Vogta na hřišti Morávek, který výrazně podpořil snahu domácích o vyrovnání.

Augsburg však vstřelit branku nedokázal a zůstal na devátém místě se ztrátou dvou bodů na pohárovou šestou příčku. Norimberk zaznamenal třetí vítězství v jarní části sezóny a posunul se na 14. místo.

Německá fotbalová liga - 21. kolo:
Augsburg - Norimberk 0:1 (65. Drmič),
Hertha Berlín - Wolfsburg 1:2 (21. Skjelbred - 58. Knoche, 78. Caligiuri)

Reklama

Související témata: