Hlavní obsah

Hamburk - Dortmund 3:0Jiráček se vrátil do sestavy Hamburku a hned pomohl gólem k výhře nad Dortmundem

Berlín
Aktualizováno

Návrat do sestavy jako hrom oslavil český záložník Hamburku Petr Jiráček, který úvodním gólem zápasu pomohl porazit favorizovanou Borussii Dortmund 3:0. Gól vstřelil také útočník domácího Norimberku Tomáš Pekhart, který vítěznou brankou pomohl k vítězství svého týmu 2:1 nad Braunschweigem. Hosté přitom neproměnili dva pokutové kopy.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Fotbalisté Hamburku se radují společně se střelcem Petrem Jiráčkem (druhý zprava) z gólu proti Borussii.

Článek

Jiráček se do sestavy Hamburku dostal po dvou měsících, naposledy si zahrál před Vánoci v domácím duelu s Mohučí, do kterého nastoupil na závěrečnou půlhodinu. Tentokrát zasáhl do zápasu od úvodní minuty a krátce před přestávkou poprvé v sezóně skóroval, když na zadní tyči usměrnil hlavou do branky centr Pierra-Michela Lassogy.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Lasogga pak v 58. minutě po samostatném úniku zvýšil na 2:0 a konečnou podobu výsledku dal v nastaveném čase Turek Hakan Calhanoglu, který přímým kopem z poloviny hřiště zaskočil gólmana Dortmundu Romana Weidenfellera. Žlutočerní po třech vítězstvích vyšli poprvé bodově naprázdno a v tabulce zůstávají třetí.

Druhý Leverkusen prohrával s "Vlky" od 13. minuty po třetí ligové trefě Nizozemce Base Dosta, ale ještě do poločasu stihl vyrovnat Sidney Sam. Ve druhém poločase vrátil domácím vedení Brazilec Luiz Gustavo, definitivu dal Wolfsburgu Ricardo Rodríguez, který sice neproměnil pokutový kop, míč vyražený gólmanem Berndem Lenem ale posléze dopravil do branky.

První branku v sezóně vstřelil také Pekhart. Norimberk dokázal otočit duel s Braunschweigem, s kterým prohrával od 35. minuty po trefě Domiho Kumbely. Domácí ale zvrátili zápas v úvodu druhého poločasu, když se nejprve minutu po změně stran trefil Japonec Hiroši Kijotake a minutu po něm střelou z hranice šestnáctky uzavřel skóre Pekhart.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:
Freiburg - Augsburg 2:4 (17. Schmid, 73. Mehmedi - 7. Werner, 78. Verhaegh, 85. Altintop, 90.+4 Hahn)
Mönchengladbach - Hoffenheim 2:2 (4. Herrmann, 18. Jantschke - 56. Firmino, 82. Salihovič z pen.)
Norimberk - Braunschweig 2:1 (46. Kiyotake, 47. Pekhart - 35. Kumbela)
Stuttgart - Hertha Berlín 1:2 (45. Boka - 5. Kobiašvili, 87. Wagner)
Hamburk - Dortmund 3:0 (42. Jiráček, 58. Lasogga, 90.+1 Calhanoglu).
Wolfsburg - Leverkusen 3:1 (13. Dost, 59. Gustavo, 73. Rodríguez - 45. Sam).

Reklama

Související témata: