Hlavní obsah

Vrba mi nedávno říkal, ať se dám do kupy. A teď přijde tohle, smutní zraněný Pilař

Praha/Freiburg

Má splín, ale slibuje: budu bojovat dál! Fotbalový bůh Václava Pilaře v posledních dvou letech zkouší, co vydrží. Nejdřív za přetržený vaz v koleni zaplatil neúměrně vysokou daň - 14 měsíců kariéry, letos ztratil pět týdnů kvůli zánětu ve stehenním svalu, teď záložníka Freiburgu kvůli natrženým vazům v kotníku čeká více než měsíční pauza.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Záložník Freiburgu Václav Pilař se kvůli dalšímu zranění na trávník jen tak nepodívá.

Článek

„Lepí se na mě smůla, nevím, čím jsem si to zasloužil," řekl Pilař pro Sport.cz. Jeho další smolná chvilka se udála o posledním víkendu. Trenér Freiburgu Streich jej poslal na rozehrání za juniorku, zápas však pro Pilaře skončil už v 15. minutě. Po nešetrném zákroku soupeře odkulhal z trávníku.

„Píchl jsem si balon kolem hráče, dostával jsem se už před něj, stihl mě však ze strany trefit do kotníku. V první chvíli jsem si nemyslel, že to bude tak špatné, zkoušel jsem to rozběhat, jenže pokračovat nešlo," popisoval Pilař.

Výsledky následného vyšetření na magnetické rezonanci ho šokovaly - natržené vazy! Vyhlídky? Až šest týdnů bez fotbalu. Deset dní musí mít absolutní klid, potom by měl pozvolna začít s regenerací.

Pro ranami osudy stíhaného Pilaře další velká mrzutost, bezprostředně po vyřčení diagnózy byl psychicky dole. „Je toho už opravdu hodně, měl jsem plín, byl jsem na dobré cestě zpátky... Musím však být pozitivní, rozhodně se tomu nepodám. Když jsem zvládl 14 měsíční pauzu, zvládnu i tohle," má jasno záložník.

Nic nezabalí, víry má Pilař dost

Kvůli zranění jeho slibně vyvíjející se kariéra nabrala opačný směr. Válel na EURO 2012, po následném přestupu do Wolfsburgu měl stoupat dál. Jenže osud chtěl jinak, v národním týmu se od nešťastného okamžiku na Ukrajině neobjevil. Nový reprezentační trenér Pavel Vrba, se kterým se setkal před časem v Plzni, na něj však nezapomněl, nedávno s ním telefonicky hovořil.

„Sdělil mi, že pokud budu ve Freiburgu pravidelně nastupovat, povolá mě, jenže to teď padá. Ovšem jak jsem řekl: nevzdám se, víry mám v sobě dost!"

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články