Hlavní obsah

Wolfsburg - Bayern 1:6Bayern deklasoval Wolfsburg a má další rekord

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov deklasovali v německé lize domácí Wolfsburg 6:1 a šestnáctým vítězstvím za sebou ustanovili nový bundesligový rekord. V neúplné tabulce mají náskok 23 bodů na Dortmund, který odehraje zápas s Freiburgem v neděli. Leverkusen díky domácí remíze s Hannoverem zůstal třetí o bod za Borussií, dotáhlo se ale na něj Schalke, které po vysokých porážkách od Realu Madrid a Bayernu zabralo a doma porazilo zásluhou hattricku Huntelaara 4:0 Hoffenheim.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Záložník Bayernu Mnichov Thomas Müller (třetí zprava) slaví se spoluhráči gól v síti Wolfsburgu.

Článek

Obhájce titulu překvapivě prohrával od 17. minuty, kdy se prosadil Naldo. Jenže favorit po trefě Xherdana Shaqiriho o devět minut později vyrovnal a ve druhém poločase dalšími pěti góly opanoval zápas. Dvě branky vstřelil střídající Mario Mandžukič, jenž se trefil v lize již v pěti po sobě jdoucích zápasech. Chorvatského útočníka napodobil dvěma trefami Thomas Müller, jeden zásah přidal také záložník Frank Ribéry, který gólem oslavil návrat do sestavy po operaci krevní sraženiny.

Leverkusen už počtvrté za sebou v lize nedokázal zvítězit. Po třech porážkách přidal remízu 1:1 ze hřiště Hannoveru, v jehož dresu zůstal podruhé za sebou pouze mezi náhradníky František Rajtoral.

Klaas-Jan Huntelaar zařídil výhru Schalke v domácím duelu s Hoffenheimem. Po jeho dvou gólech vedl tým z Gelsenkirchenu po půlhodině 2:0. Za dalších pět minut Huntelaar neproměnil pokutový kop, hattrick ale zkompletoval ve druhém poločase. Schalke si v tabulce upevnilo čtvrté místo s pětibodovým náskokem na Wolfsburg.

Německá fotbalová liga - 24. kolo:
Hamburk - Eintracht Frankfurt 1:1 (72. Calhanoglu z pen. - 29. Madlung)
Hannover - Leverkusen 1:1 (33. Rudněvs - 28. Castro)
Mönchengladbach - Augsburg 1:2 (5. Raffael - 35. Altintop, 71. Werner)
Schalke - Hoffenheim 4:0 (6., 28. a 79. Huntelaar, 55. Obasi)
Stuttgart - Braunschweig 2:2 (30. Maxim, 35. Harnik - 24. Hochscheidt, 83. Bičakčič)
Wolfsburg - Bayern Mnichov 1:6 (17. Naldo - 63. a 78. Müller, 66. a 80. Mandžukič, 26. Shaqiri, 71. Ribéry)
Norimberk - Brémy 0:2 (39. Di Santo, 68. Bargfrede)

Reklama

Související témata: