Hlavní obsah

Fotbal naruby: Brémský kapitán úspěšně vymáhal zrušení penalty nařízené pro vlastní tým

Praha/Norimberk

Kavalír, čestný muž a fotbalový šlechtic. S pohádkovou nadsázkou lze hovořit o kapitánovi Werderu Brémy Aaronu Huntovi. Vskutku ale předvedl něco nevídaného. Komentátorům u mikrofonů docházela slova, když Hunt úspěšně vyjednal zrušení penalty, kterou sudí Manuel Gräfe bez rozpaků nařídil v bundesligovém utkání s Norimberkem po údajném faulu na samotnou oporu Werderu.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán Werderu Brémy Aaron Hunt.

Článek

„Brémský kapitán odmítl dárek od rozhodčího," vyhodnotil ve fotbale zcela mimořádnou situaci server kicker.de. „Bravo Hunt," reagoval bild.de.

Přitom sudí Manuel Gräfe nezaváhal ani setinu vteřiny. Měl dobrý výhled. Když se Hunt přes stopera domácích Pinolu řítil do šestnáctky a skončil na zemi, okamžitě pískal. Až opakovaný záběr ukázal, že Hunt upadl spíše vlastním přičiněním, což sám také u sudího hned reklamoval. Gräfe, jemuž tahle chvíle na autoritě nepřidala, to radši nerozmazával, rychle hodil míč rozhodčího a hrálo se dál.

„Bylo to důležité vítězství, musím ale také smeknout před Aaronem Huntem, který řekl sudímu, že to nebyla penalta," přijal s povděkem gesto svého kapitána kouč Brém Robin Dutt.

Tak je to správně

Přitom hráči, kteří přiznají něco, čím neprospějí svému týmu, to občas pořádně schytají. Z vlastních řad. I proto na trávnících vídáme spíše útočníky zuřivě se domáhající nařízení penalty rozhazováním rukama či jinou vzteklou gestikulací. A to na všech úrovních. Ale i obránce vehementně protestující. Nad tím už se ale nikdo nepozastavuje.

Sedmadvacetiletý ofenzivní záložník Hunt sáhl k neobvyklému kroku v 75. minutě, kdy jeho tým vedl 2:0. Kdož ví, jak by se zachoval třeba za stavu 0:0. Nicméně fakt je ten, že Norimberk při pouze dvoubrankovém manku stále měl šanci na body. Případně proměněná penalta by ho podle všeho definitivně srazila. Hunt to ale nepřipustil. „Tak je to správně, chtěl jsem penaltu, ale ne takhle," citovala jej německá média.

Obrazně řečeno, Hunt podepsal přihlášku do klubu fair play. Shodou okolností ve stejném zápase se podobný, ale ne tak intenzivní okamžik stal i v první půli. Domácí záložník Kijotake přiznal v pro sudího nejednoznačné situaci teč, tudíž svůj tým zbavil možnosti zahrávat rohový kop.

Jaký rozdíl kupříkladu od střelce Leverkusenu Kiesslinga, který se bez rozpaků radoval se spoluhráči z gólu, ač míč v podzimním utkání s Hoffenheimem skončil v bráně z boku dírou v síti. Však si také užil, nepřečetl si o sobě zrovna nejhezčí věci na internetu. Dokonce radši zrušil svůj účet na sociální síti.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články