Hlavní obsah

Freiburg - Dortmund 0:1Freiburg s Krmašem a Daridou v sestavě podlehl Dortmundu. Hertha veze z Mohuče bod

Freiburg/Mohuč
Aktualizováno

Fotbalisté Borussie Dortmund vyhráli v nedělním utkání 24. kola bundesligy na půdě zachraňujícího se Freiburgu 1:0 a na druhém místě mají čtyřbodový náskok před Leverkusenem. V základní sestavě domácího mužstva se objevili obránce Pavel Krmaš i bývalý plzeňský záložník Vladimír Darida, který byl v 66. minutě vystřídán Sebastianem Kerkem.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Fotbalisté Dortmundu se radují ze vstřelení gólu.

Článek

V prvním poločase se hrál poměrně vyrovnaný duel, v 37. minutě navíc po střele Daridy zasáhl Sokratis Papastathopulos ve vlastní šestnáctce míč rukou. Sudí ovšem pokutový kop nenařídil.

Rozhodující moment střetnutí přišel v 58. minutě. Povedenou střelou z dálky se prosadil Sebastian Kehl, jenž tak zařídil vestfálskému týmu tři body. Dortmundský kapitán se trefil poprvé od dubna roku 2012, kdy vsítil rozhodující branku na hřišti Schalke. Stav 1:0 už Borussia, která postrádala na hrotu zdravotně indisponovaného Lewandowského, poměrně v poklidu uhlídala. Freiburg si již mnoho šancí na vyrovnání nevytvořil.

Mohuč remizovala s Herthou

V mohučské Coface Areně se diváci dočkali gólů až v druhém poločase. Herthu poslal do vedení v 51. minutě Ramos. Radost hostů ale vydržela jen čtrnáct minut, na konečných 1:1 srovnal z penalty Choupo-Moting.

Německá fotbalová liga - 24. kolo:
Freiburg - Dortmund 0:1 (58. Kehl)
Mohuč - Hertha Berlín 1:1 (65. Choupo-Moting z pen. - 51. Ramos)

Reklama

Související témata: