Hlavní obsah

Další nucená pauza. Morávek se znovu zranil a Augsburgu bude chybět až šest týdnů

Praha/Augsburg

Český záložník Augsburgu Jan Morávek si opět poranil stehenní sval a osmému týmu německé ligy bude chybět čtyři až šest týdnů. Z podobných zdravotních problémů se čtyřiadvacetiletý fotbalista zotavoval od konce loňského listopadu do poloviny února.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Morávek si bude muset znovu od fotbalu nuceně odpočinout

Článek

Morávek se zranil při rozcvičování před pátečním zápasem s bývalým klubem Schalke, proti němuž měl nastoupit v základní sestavě. Nejprve ho vyšetřili kluboví lékaři a v pondělí absolvoval magnetickou rezonanci v Mnichově u vyhlášeného specialisty Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta, jenž trojnásobnému reprezentantovi pomáhal už v minulosti.

"Tam mu řekli, že se zopakovalo zranění, které měl před Vánoci a bohužel to vypadá na měsíc až šest neděl. Takže nevím, jestli ještě v této sezóně zasáhne do bojů v bundeslize, možná na dva zápasy, kdy už o nic nepůjde," řekl ČTK hráčův agent Jiří Stejskal.

Bývalému středopolaři Bohemians 1905, Schalke a Kaiserslauternu se svalové problémy v posledních letech vrací. "Stává se mu to při střelbě. Když se do toho opře, tak se mu více či méně natrhne nějaké svalové vlákno okolo jizvy, která nebyla pružná. Vždycky to píchne a nemůže s tím hrát," přiblížil Stejskal. "Klub uvažuje o nějaké jiné terapii, aby se toho Honza konečně zbavil, protože je to už divné," doplnil Morávkův agent, jehož klient v této sezóně zasáhl do 16 ligových utkání Augsburgu.

Reklama

Související témata: