Hlavní obsah

Hertha - Bayern 1:3Fotbalisté Bayernu získali rekordně rychle německý titul. Slaví už sedm kol před koncem

Berlín

Nejsou k zastavení! Fotbalisté Bayernu Mnichov získali sedm kol před koncem německé ligy 24. mistrovský titul. Rekordně rychlou obhajobu trofeje zajistila bavorskému klubu výhra 3:1 na hřišti nováčka Herthy Berlín, po které má v tabulce nedostižný náskok 25 bodů. Trenér Pep Guardiola slaví ve svém prvním roce působení v Bayernu třetí trofej po zisku Superpoháru UEFA a vítězství v mistrovství světa klubů. Ještě může vyhrát Německý pohár a Ligu mistrů.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov s trofejí pro mistry bundesligy.

Článek

"Vlastně je jedno, jestli to přišlo o zápas dřív nebo později. Jsem spokojený a blahopřeji všem ke skvělé sezóně," řekl kouč staronových šampiónů Guardiola. Titul věnoval již bývalému prezidentovi klubu Ulimu Hoenessovi, který se obhajoby dočkal jako člověk pravomocně odsouzený k tříapůlročnímu vězení za daňové úniky. "On je nejdůležitější osoba v klubu," dodal Guardiola na adresu legendy Bayernu.

Bayern nasměroval k mistrovským oslavám již v šesté minutě Toni Kroos, který z voleje trefil míč přesně mezi nohy brankáře Thomase Krafta. Za dalších osm minut pak Mario Götze usměrnil do branky hlavou centr Bastiana Schweinsteigera.

Ve druhém poločase domácí zápas před 76 197 diváky zdramatizovali. Brazilec Rafinha v pokutovém území fauloval Adriána Ramose a nejlepší střelec Herthy z penalty snížil. Definitivu bavorskému klubu dal v 79. minutě Franck Ribéry, který po Götzeho přihrávce obloučkem přehodil domácího gólmana.

V 51 let dlouhé historii bundesligy dosud žádný klub tak rychle titul nezískal. Bayern v soutěži už 52 kol neprohrál, novým rekordem je i desáté vítězství na cizím hřišti za sebou. "Asi nikdo nepovažoval za možné, že by nějaký tým mohl v bundeslize někdy předvést takovou jízdu. Ani já ne," řekl prezident německého svazu Wolfgang Niersbach.

Guardiola mužstvo ještě kvalitativně posunul

"Guardiola obdivuhodně do našeho klubu pasuje, je to fantastický člověk," řekl o španělském kouči sportovní šéf Bayernu Matthias Sammer. "Ještě o kus mužstvo posunul, ta převaha a držení míče, to je jednoznačně jeho stopa," konstatoval trenér německé reprezentace Joachim Löw.

Bitva o druhé místo ve vestfálském derby mezi Dortmundem a Schalke branku nepřinesla a Borussia v tabulce zůstala nadále o bod před svým pronásledovatelem. Vzájemná bilance však je na straně žlutočerných, kteří dokázali v říjnovém zápase v Gelsenkirchenu zvítězit 3:1.

Po pěti bodových ztrátách se v duelu s Mohučí dočkali výhry fotbalisté nováčka z Braunschweigu, když zvítězili na domácím hřišti 3:1. Zdeněk Pospěch se podílel přihrávkou na jediném gólovém úspěchu hostů.

Německá fotbalová liga - 27. kolo:
Braunschweig - Mohuč 3:1 (18. a 77. Kumbela, 45.+3 Nielsen - 20. Müller)
Brémy - Wolfsburg 1:3 (17. Prödl - 2. Malanda, 10. Perišič, 80. Arnold)
Dortmund - Schalke 0:0
Hertha Berlín - Bayern Mnichov 1:3 (66. Ramos z pen. - 6. Kroos, 14. Götze, 79. Ribéry).

Reklama

Související témata: