Hlavní obsah

Hamburk - Freiburg 1:1Darida gólem zařídil remízu Freiburgu s Jiráčkovým Hamburkem

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Freiburgu remizovali ve 27. kole německé ligy na hřišti Hamburku 1:1. Jedinou branku hostujícího celku, za který nastoupil i Pavel Krmaš, vstřelil český záložník Vladimír Darida. V základní sestavě Hamburku vyběhl i Petr Jiráček, který odehrál 62 minut. Záložník Norimberku Adam Hloušek odehrál celý zápas, jeho tým vyhrál před vlastními diváky 2:0 nad Stuttgartem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Darida v dresu národního týmu.

Článek

Darida se prosadil v 50. minutě, když po dlouhém vhazování skončil míč na tyči, jako první u něj byl bývalý plzeňský záložník a poslal ho do sítě. Jenže Freiburg se z vedení radoval jen pět minut, než srovnal Lassoga. I tak může být bod pro hosty velmi cenný, jelikož je uchránil od pádu na sestupové příčky.

Do utkání zasáhla trojice českých hráčů. Pavel Krmaš odehrál za Freiburg celý zápas, Petr Jiráček odešel za hřiště v dresu Hamburku v 62. minutě.

Velká radost zavládla v Norimberku, který utnul sérii čtyř proher a zásluhou dvou branek svého nejlepšího střelce Drmiče unikl z pásma sestupu. Po celý zápas u toho byl také Adam Hloušek. Tomáš Pekhart nastoupil na závěrečné minuty, zraněný Ondřej Petrák v norimberské nominaci chyběl.

Německá fotbalová liga - 27. kolo:
Augsburg - Leverkusen 1:3 (59. Werner - 11. Kiessling, 80. Son Hung-min, 83. Can)
Eintracht Frankfurt - Mönchengladbach 1:0 (18. Joselu)
Hamburk - Freiburg 1:1 (55. Lasogga - 50. Darida)
Hoffenheim - Hannover 3:1 (13. Polanski, 51. Modeste, 90.+3 Rudy - 10. Andreasen)
Norimberk - Stuttgart 2:0 (43. a 54. Drmič).

Reklama

Související témata: