Hlavní obsah

Bayern těžko rozdýchává výprask od Dortmundu

Mnichov/Praha

Potupa! Výsměch! Ostuda německého mistra. Tak hodnotí německá média sobotní porážku Bayernu 0:3 v Allianz Areně od největšího rivala Borussie Dortmund. Transparent: Vítejte u německého mistra 2014, vyzněl nakonec trapně. Mnichovský válec se zadřel a podruhé za sebou v bundeslize prohrál. Doma pak poprvé od října 2012, kdy ho v jeho pevnosti zdolal Leverkusen.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Fotbalisté Dortmundu Pierre-Emerick Aubameyang (třetí zleva), Marco Reus (druhý zprava) a Jonas Hofmann slaví tříbrankové vítězství v mnichovské Allianz areně.

Článek

Navíc byl v závěru vyloučen Rafinha za políček Mchitarjanovi. „Nevím, co se tam přesně stalo, ale červenou kartu musíme akceptovat, i když to je hodně nepříjemné. Víc se ale musíme zamyslet nad tím, jak po zisku titulu přistupují hráči k bundesligovým zápasům. Máme odpovědnost k fanouškům,“ konstatoval sportovní ředitel Matthias Sammer.

Už v poločase kvůli zranění střídal brankář Manuel Neuer. „Měli jsme den blbec,“ konstatoval Neuer. „Musíme ho škrtnout a dívat se dopředu,“ dodal. Nepochybně myslel především sebe. Ještě v první půli ho nachytal Mchitarjan. O poločase střídal. „Cítil jsem píchnutí v lýtku, nechtěli jsme riskovat,“ vysvětlil, proč pustil do brány dvacetiletého Lucase Raedera. Jeho první dva kontakty s míčem byly vždy po inkasovaném gólu, když ho tahal po trefách Reuse a Hofmanna ze sítě. Hned se ozvaly hlasy, že je třeba koupit dalšího kvalitního gólmana.

Guardiola dostal nakládačku

Německo se ostudnou porážkou Bayernu baví stále. Bulvární Bild si dělal legraci, že Dortmund dal Pepovi Guardiolovi pěkný příděl. Kouč Josep Guardiola se dostává pod tlak, i když jeho tým postoupil do semifinále Ligy mistrů. „První půli jsme nehráli svůj fotbal. Snad až v posledních deseti minutách, ale nebyli jsme efektivní. Po změně stran jsme znovu odpadli. To, co se stalo, nás mrzí, rozumím rivalitě s Dortmundem. Teď musím rychle najít způsob, jak tým dostat znovu do rytmu,“ přiznal s tím, že Bayern si musí napravit reputaci ve středečním semifinále Německého poháru doma s Kaiserslauternem.

Záložník Bastian Schweinsteiger naznačil, kde může být problém. V hlavách hráčů... „Předčasný zisk titulu nám možná trochu uškodil. Máme v hlavách, že už jsme mistři. Ale není to konec světa. Jednu trofej máme, o dvě další hrajeme. Špatný dojem můžeme napravit už ve středu v boji o finále Německého poháru a za týden nás čeká bitva s Realem Madrid. Na tohle se zapomene, ale připouštím, že to je ostuda. Musíme fanouškům hned ukázat, že to byla opravdu jen nešťastná shoda okolností,“ omlouval debakl po utkání.

Beckenbauer prudí...

Olej do ohně přilévá stále čestný prezident Bayernu Franz Beckenbauer, který znovu zopakoval svoje slova o tom, že Josep Guardiola učí Bayern nekoukatelný fotbal: „Je tam spousta zbytečných přihrávek místo kolmých akcí. Vždy jsme hráli ofenzivní fotbal a když se k němu hráči vrátí, je to znát, jako v utkání s Manchesterem United.“

Guardiola ani nikdo jiný z vedení klubu na „Císaře“ Franze nereaguje. Poté, co se vzdal funkce prezidenta Uli Hoeness, odsouzený za daňové úniky, panuje v klubu určité bezvládí. Situaci se snaží držet pevně v rukou Hoenessova pravá ruka ve vedení klubu Karl-Heinz Rummenigge. I on však musí čelit sílící kritice fanoušků. Těm vadí hlavně domácí porážka od nenáviděného Dortmundu. Týden před tím Bayern prohrál v Augsburgu. Ale to bylo alespoň v Bavorsku, mírnili mnozí problém na sociálních sítích.

Vezmeme jim pohár, přeje si Klopp

Kouč Dortmundu Jürgen Klopp pochválil svůj tým, ale do mnichovské „mrtvoly“ nijak nekopal. Konstatoval jen, že takové zápasy se také stávají a jeho tým v Allianz Areně ukázal svoji kvalitu. „Naším cílem je druhé místo v soutěži a také Německý pohár. První krok musíme udělat v úterním semifinále s Wolfsburgem. Rádi bychom potkali Bayern znovu ve finále a trofej mu vzali,“ pravil s úsměvem a naznačil tak, že mnichovský gigant ceněný triple - titul, Německý pohár a vítězství v Lize mistrů - letos nezíská. Bayern totiž mezi tím ještě čeká těžký semifinálový dvojzápas Ligy mistrů s Realem Madrid. „Budeme mít víc času se dobře připravit,“ zdůraznil Klopp.

Hráči Dortmundu cítí vítězství jako velkou satisfakci. „Byli jsme efektivnější. Pro Bayern mluví statistiky v držení míče, ale počítají se góly a ty jsme mu dali tři. Pro nás to je vzpruha v boji o druhé místo v bundeslize, ale i pro Německý pohár, v jehož finále můžeme Bayern znovu potkat. A pokud oni mluví o ztrátě motivace, nechce se mi tomu ani věřit. Vždyť jsou přeci profesionálové a hrají pro své fanoušky,“ rýpl si do soupeře v rozhovoru pro server Kicker záložník Nuri Sahin, který patřil k nejlepším hráčům Borussie.

Získá Bayern i v téhle sezóně triple, k ligovému titulu i Německý pohár a trofej za triumf v Lize mistrů?
Ano
26,3 %
Ne
73,7 %
Celkem hlasovalo 14220 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články