Hlavní obsah

Jednoho dne skončíme jako Barcelona. Začneme nudit, opřel se císař Franz po prohře v Madridu do Guardioly

Se dvěma uzdravenými ofenzivními esy Ronaldem a Balem bude za týden Real v mnichovské odvetě mnohem silnější a nebezpečnější. Obhájce trofeje Bayern si je toho dobře vědomý, ale ani trenér Guardiola, ani jeho svěřenci nepředpokládají, že by v druhé semifinálové partii změnil španělský soupeř taktiku. „Očekáváme, že podobně bude hrát Real i v odvetě. Dovolí nám naši hru, bude čekat a spoléhat na brejky. Hrozně nebezpečné brejky, jaké dovede jen on,“ mínil po úvodní semifinálové prohře 0:1 na San Bernabéu brankář Bayernu Manuel Neuer, který se po zranění lýtka vrátil mezi tyče.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Trenér Bayernu Pep Guardiola a záložník Arjen Robben během středečního utkání na Santiago Bernabéu.

Článek
Fotogalerie

Gólu Benzemy však ani on nezabránil, takže Bayern v Madridu prohrál 0:1. A nic mu nebylo platné, že měl celý zápas herně navrch, domácím prakticky nepůjčoval míč a nestále je tlačil ke Casillasově bráně. Do pořádné šance se s výjimkou příležitosti střídajícího Götzeho v samém závěru zápasu nedostal.

Statistiky utkání Real - Bayern:
Držení míče 36:64
Střely celkem 9:16
Střely na branku 7:11
Rohové kopy 3:15
Fauly 10:10
Přihrávky 411:840
Přesné přihrávky 272:699

Beckenbauerovo varování

„Držení míče a herní převaha nic neznamená, když si příležitosti vytváří soupeř. A můžeme být rádi, že nám dal Real jen jeden gól," opřel se čestný prezident Bayernu Franz Beckenabuer před televizními kamerami Sky do stylu ordinovaného Guardiolou. „Bayern měl sice během utkání 64 procent - a v první půli dokonce 73 procent - míč pod kontrolou, ale Casillase neohrozil."

Nebylo to ostatně poprvé, co měl Beckenbauer k hernímu pojetí Guardioly výhrady. Už v osmifinálovém duelu Ligy mistrů s Arsenalem se do španělského trenéra opřel.

„Ta hra má svá rizika a může se stát, že začne diváky nudit. Jednoho dne se může stát, že skončíme jako Barcelona a zoufale nebudeme vědět, jak dál," připomněl, že exbarcelonský kouč vede německého mistra stejným směrem, jako svého času katalánského šampióna a že jemu osobně to po chuti vůbec není.

„Čekal jsem od Realu víc. Počítal jsem, že na nás vletí a bude se snažit semifinále rozhodnout. On místo toho jen čekal a nechal hrát nás," udiveně přiznával Arjen Robben, že taktika Bílého baletu jeho tým přece jen zaskočila.

Přítomnost Ronalda už takovým překvapením nebyla, neboť už před zápasem bylo jasné, že se portugalská hvězda po třech týdnech do sestavy Realu vrátí.

Ronalda zrazovali, on hrát chtěl

„Někteří ještě nechtěli, abych hrál, protože po třech týdnech přece jen existovalo riziko, že by se mé zranění mohlo obnovit. Ale já chtěl nastoupit, abych se pokusil mužstvu pomoci," prozrazoval Ronaldo, že sám rozhodl a na trávník šel.

„Cítil jsem se dobře, žádné potíže jsem neměl," dodával. Netajil přitom, jak moc ho mrzela zahozená šance, v níž se za stavu 1:0 ocitl. Ve vyložené příležitosti však bránu přestřelil.

„I výsledek 1:0 je ale v semifinále dobrý a dává nám nadějí na finále. Zejména proto, že jsme hráli proti Bayernu velice dobře," věří Ronaldo, že Real je po čtyřech předchozích prohraných semifinále tentokrát schopen jeho práh překročit.

„V odvetě ale vedení 1:0 nemusí stačit, takže i v Mnichově budeme muset hrát na vítězství. Další důkladné studium soupeřovy hry nám k tomu určitě pomůže," přidával se k Ronaldovi Sergio Ramos.

„První zápas byl hlavně o tom, co předvedeme v ofenzivně, druhé semifinále bude určitě podobné. Důležité bude nedostat další gól, což je ovšem hodně obtížné. Zastavovat tak rychlé hráče, jakými jsou Ronaldo či Bale, je svízelné, ne-li nemožné," míní kapitán Bayernu Philip Lahm.

Který tým postoupí do finále letošního ročníku Ligy mistrů?
Real Madrid
64 %
Bayern Mnichov
36 %
Celkem hlasovalo 14217 čtenářů.

Reklama