Hlavní obsah

Augsburg - Hamburk 3:1Dortmund je opět vicemistrem německé ligy. Hamburku se přitížilo

Augsburg
Aktualizováno

Fotbalisté Dortmundu obhájí v německé lize titul vicemistra. Třetí Schalke v neděli podlehlo Mönchengladbachu 0:1 a druhou Borussii již nemůže ohrozit, před závěrečnými dvěma koly na ni ztrácí sedm bodů. Augsburg zdolal doma Hamburk 3:1. Za poražené odehrál závěrečných 22 minut záložník Petr Jiráček, třetí prohře svého týmu v řadě ale nezabránil. Hamburku se tak v tabulce opět přitížilo. Bude rád, když vybojuje alespoň účast v baráži o udržení.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Zdrcení fotbalisté Hamburku po prohře v Augsburgu.

Článek

O první domácí porážce Schalke od konce loňského října rozhodl v 35. minutě Patrick Herrmann. Tým z Gelsenkirchenu tak ještě nemá jistý postup do Ligy mistrů, před čtvrtým Leverkusenem má tříbodový náskok.

Zato Mönchengladbach, který uspěl na půdě Schalke po 22 letech, se již může těšit na účast v Evropské lize. Na šesté příčce má na osmý Augsburg k dobru šest bodů.

Augsburg ještě teoreticky může vybojovat poslední postupové místo do pohárové Evropy, musí ale spoléhat na selhání Mohuče, na kterou ztrácí čtyři body. Tým, jenž dlouhodobě postrádá českého záložníka Jana Morávka kvůli natrženému stehennímu svalu, šel proti Hamburku do vedení již v šesté minutě zásluhou trefy Turka Halila Altintopa. Stejný hráč o necelou půlhodinu později přidal po centru Andrého Hahna druhou branku, která byla zároveň jeho jubilejní desátou v sezóně.

Hahn ještě do přestávky zvýšil na 3:0, když dalekonosnou střelou zaskočil gólmana Reného Adlera. Za Hamburk dokázal prakticky vzápětí korigovat skóre Heiko Westermann, na body to však hostům nestačilo.

Na patnáctou příčku, zajišťující přímé setrvání v nejvyšší soutěži, ztrácí Hamburk dvě kola před koncem pět bodů. Na šestnáctém místě, které umožňuje účast alespoň v baráži o udržení, má na sedmnáctý Norimberk k dobru jen bod a dva na poslední Braunschweig.

Německá fotbalová liga - 32. kolo:
Augsburg - Hamburk 3:1 (6. a 32. Altintop, 42. Hahn - 44. Westermann)
Schalke - Mönchengladbach 0:1 (35. Herrmann)

Reklama

Související témata: