Hlavní obsah

Příliš pikantní kebab! Uražený dortmundský Grosskreutz v noci vrhal jídlem. Šetří to policie

Zkraje týdne dostali volno, a tak v noci na pondělí po soukromé párty ještě vyrazili do víru velkoměsta. Pro jednu z opor Borussie Dortmund Kevina Grosskreutze ale dlouho nevinná půlnoční pochůzka ulicemi Kolína nad Rýnem se spoluhráčem Julianem Schieberem skončila tak, jak si nepředstavoval. Jeho incident s fanoušky místního klubu vyšetřuje policie. Jak se vše seběhlo doopravdy, se už asi nikdo nedopátrá. Obě strany budou vývoj událostí popisovat asi odlišně.

Foto: Profimedia.cz

Záložník Dortmundu Kevin Grosskreutz.

Článek

„Skutečností je, že na pana Grosskreutze bylo podáno trestní oznámení a zahájili jsme řízení pro úmyslné ublížení," potvrdil podle Bildu policejní mluvčí.

Vše se seběhlo před provozovnou rychlého občerstvení. Dortmundské duo narazilo na dva mládence a slečnu, kteří dávali najevo příslušnost ke kolínskému klubu. Ten shodou okolností v těchto dnech slaví návrat mezi německou elitu.

Grosskreutz pojídající kebab podle jednoho z fanoušků reagoval dobře mířeným vrhem porce už jen na pouhé zvolání svého jména. Schieber to popisuje jinak. Fandové si na Grosskreutzovu adresu měli posměšně prozpěvovat. „Kevin to bral jako urážku. V žádném případě ale neměl v úmyslu někoho zasáhnout, natožpak zranit," tvrdil Schieber, že Grosskreutz kebab jen naštvaně odhodil na zem, aniž by na kohokoli mířil.

Zranění vypadá banálně. Fanoušek si po zásahu kebabem stěžoval, že ho pálí oči. V kebab shopu se asi podávala pořádně pikantní omáčka. „Dotkli se mého soukromí. Samozřejmě by ale bylo lepší neházet kebab na zem. Není pochyb o tom, že to není ideální řešení. Je mi to líto," uvedl Grosskreutz, který o víkendu pomohl týmu gólem k výhře nad Hoffenheimem (3:2). Borussia už nemůže v lize skončit jinak než druhá. Kromě posledního ligového kola s Herthou v sobotu ji čeká ještě finále německého poháru v Bayernem (17. 5.).

Incident s fanoušky, ovšem s těmi, kteří fandí Dortmundu, měl v téhle sezóně i útočník Borussie Robert Lewandowski.

Reklama

Související témata: