Hlavní obsah

VIDEO: Není lepší sprcha než ta pivní: Bayern si užíval mistrovské veselí

Po měsíci a půl se fotbalisté Bayernu Mnichov dočkali. Oblíbená pivní sprcha před plným stadiónem tradičně zpestřila oslavy ligového titulu, který bavorský velkoklub získal již koncem března v rekordním předstihu. Veselí si užil i trenér Pep Guardiola, který si po španělských triumfech zakusil, jak chutnají úspěchy v Bayernu.

Oslavy Bayernu Mnichov

 
Článek

Na 24. bundesligový titul fotbalisté Bayernu dosáhli už 25. března. Stříbrnou mísu a všechny příjemné věci spojené s oslavami si mistři užili po sobotním vítězném utkání se Stuttgartem (1:0).

Guardiola zažil úspěchy s Barcelonou, nyní na vlastní kůži vyzkoušel, jak mohutné jsou bavorské oslavy. Vedle všech dalších hráčů ho pivní sprcha nemohla minout. Těžká jedenáctikilová trofej pro šampióny mu při mistrovském hýření dokonce vypadla z rukou.

„Byla studená a pálilo mě v očích," popsal ve zmáčeném svetru a kalhotách. „Ale bylo to fajn. Jsem na celý tým strašně hrdý," líčil dojatě kouč, který předtím s Barcelonou získal během čtyř sezón 14 trofejí.

Večerní oslavy na balkónu radnice už si na Marienplatzu skutečně vychutnal, i v bavorském kroji. „Miluju Vás. Jsem Mnichovan," křičel třiačtyřicetiletý španělský kouč k patnáctitisícovému davu. A fanouškům slíbil, že oslavám pro tuto sezónu není konec. Příští sobotu Bayern bude obhajovat Německý pohár proti Borussii Dortmund.

Reklama

Související témata: