Hlavní obsah

Ribéry před finále kritizuje Guardiolu, umravnit ho muselo vedení Bayernu

Mnichov

„Oslavám pro tuto sezónu ještě není konec,“ vyhlásil trenér Pep Guardiola, když fotbalisté Bayernu minulý víkend na radnici slavili mistrovský titul a na Marienplatzu se tísnil patnáctitisícový dav. Bavorská mašina bude v sobotu večer v Berlíně (od 20:00) obhajovat Německý pohár proti Borussii Dortmund. Ukazuje se však, že situace v Bayernu není před finále tak idylická.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Zlitý a šťastný - Pep Guardiola s talířem pro mistra bundesligy.

Článek

První velká kritika třiačtyřicetiletého španělského kouče stihla, když Bayern utrpěl v semifinále Ligy mistrů debakl od Realu Madrid.

A když teď mužstvo plesalo nad mistrovským titulem, který si zajistilo rekordně brzy - již před měsícem a půl - , zazněla také kritika z vlastních řad.

Záložník Franck Ribéry kritizoval Guardiolův rotační systém střídání sestavy, za což si vysloužil negativní reakci sportovního ředitele týmu Mathiase Sammera.

„Někdy hrajete, někdy sedíte na lavičce a někdy sledujete zápas dokonce z pohodlí vašeho domova. To byla pro každého nová situace. Osobně preferuji hrát zápasy. Možná bych uvítal přestávku po pěti, šesti soubojích, ne však po každém," nechal se Ribéry slyšet pro sportovní magazín Kicker.

Sammer: Hráči by se měli soustředit hlavně na fotbal

Francouzskou hvězdu v sezóně trápilo zranění, a tak se Ribéry během 34 kol představil pouze v 22 bundesligových zápasech, v devíti z nich navíc jen střídal.

Na Francouzova slova s nelibostí zareagoval sportovní ředitel klubu Matthias Sammer. „Teď rozhodně není čas řešit své osobní problémy na veřejnosti. Hráči by se před sobotním finále domácího poháru s Borussií měli v první řadě koncentrovat na fotbal," umravnil Ribéryho.

Který tým vyhraje Německý pohár?
Bayern Mnichov
34,5 %
Borussia Dortmund
65,5 %
Celkem hlasovalo 10229 čtenářů.

Reklama

Související témata: