Hlavní obsah

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 2:0 PPVIDEO: Bayern obhájil double, Dortmund na něj nevyzrál ani v poháru

Německý pohár získali posedmnácté v historii fotbalisté Bayernu Mnichov a přidali další trofej k nedávnému titulu. V sobotním finále na Olympijském stadiónu v Berlíně zdolali Borussii Dortmund 2:0 po prodloužení a nechali ji za sebou stejně jako v lize.

Oficiální oslavy Bayernu po vítězstvíVideo: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

Na zápas se přišel podívat i kouč německé reprezentace Joachim Löw, ale společně se 76 197 diváky se příliš nebavil. Ze šancí upoutala na dlouhou dobu jen Müllerova střela z úvodu zápasu, kterou útočník Bayernu napálil do hlavy gólmana Weidenfellera. A co bylo pro Löwa horší: po půlhodině se zranil kapitán národního týmu Philipp Lahm a musel střídat.

Možná i to ovlivnilo úroveň hry. Přenos ze zápasu sice šel do 189 zemí světa, ale gól, který by platil, z něj neviděli diváci po celé planetě plných 107 minut.

Ti u televize měli ovšem víc štěstí. Po hodině hry totiž hlavičku obránce Borussie Matse Hummelse odstranil Dante pravděpodobně až z branky. Podle záběrů kamer míč přešel celým objemem čáru, rozhodčí tak zřejmě Dortmund zásadně poškodili. V Německu přitom v této sezoně fotbaloví šéfové hlasovali proti zavedení technologie, která by podobné případy řešila.

Branka Bayernu ve 107. minutě už byla zjevná. Gólman Weidenfeller zkazil výhoz, míče se zmocnil mnichovský velkoklub a volný Robben u zadní tyče chybu potrestal. V nastavení ještě zpečetil triumf a obhajobu double po samostatném úniku Müller. Kouč Guardiola si tak po odpoledním nezdaru milované Barcelony v boji o španělský titul vylepšil náladu.

Německý fotbalový pohár - finále
Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 2:0 po prodl. (0:0, 0:0)
Branky: 107. Robben, 120.+3 Müller.

Reklama

Související témata: