Hlavní obsah

Záložník Polák se po sedmi letech vrací do Norimberku, pomůže mu ve druhé lize

Norimberk

Bývalý fotbalový reprezentant Jan Polák se po sedmi letech vrací do Norimberku, který sestoupil do druhé německé ligy. Do týmu, za který hrával v letech 2005 až 2007, míří jako volný hráč po konci smlouvy ve Wolfsburgu. Jeho agent Pavel Paska potvrdil informace německých médií, že se s klubem dohodl na dvouleté smlouvě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Polák (vlevo) v dresu Wolfsburgu, kde s ním před časem působil i Petr Jiráček (uprostřed).

Článek

„Po vypršení smlouvy ve Wolfsburgu Honza projevil zájem nadále zůstat v Německu. V Norimberku jsme se dohodli na dvouleté smlouvě. Momentálně tam je společně s mým kolegou Jirkou Rosickým a dolaďuje detaily," řekl Polákův manažer Paska.

Novou posilu už oficiálně oznámil i Norimberk. „Jan Polák přináší do našeho týmu velkou zkušenost. Svou kvalitu prokazuje v bundeslize už dlouhou dobu. Navíc byl velmi zapálený pro výzvu, kterou před sebou Norimberk má," řekl sportovní ředitel Norimberku Martin Bader.

Pro třiatřicetiletého defenzivního záložníka byl Norimberk první zahraniční štací po Brnu a Liberci. Byl u nejlepšího období Norimberku v bundeslize, když s ním skončil na 8. a 6. místě a dokonce mu pomohl vyhrát Německý pohár. Následně Polák odešel do Anderlechtu Brusel a Wolfsburgu a nyní se vrací.

V uplynulé sezóně v Norimberku působilo hned trio českých hráčů Adam Hloušek, Tomáš Pekhart a Ondřej Petrák a všichni tři mají nadále platné smlouvy.

Reklama

Související témata: