Hlavní obsah

Stoper Latka neprodloužil smlouvu v Düsseldorfu, který nevybojoval návrat do bundesligy

Düsseldorf

Bývalý tahoun pražské Slavie Martin Latka končí v druholigovém německém Düsseldorfu. Český fotbalový stoper se rozhodl po rok a půl trvajícím angažmá neprodloužit smlouvu, informovaly o tom oficiální stránky klubu. O dalším působišti devětadvacetiletého hráče se teprve rozhodne.

Foto: Sport.cz

Takhle se Martin Latka usmíval, když do Düsseldorfu přicházel.

Článek

Latka do Německa odešel loni v lednu ze Slavie v pozici jednoho z nejlepších stoperů české ligy. V jarní části sezóny ale nedokázal zabránit sestupu z nejvyšší soutěže, v této sezóně pak v druhé bundeslize skončil s týmem v tabulce na šesté příčce, deset bodů od účasti v play-off o první ligu.

V Düsseldorfu ho rovněž pronásledovala zranění. Už ve druhém duelu za Fortunu si důrazný stoper přivodil zlomeninu nosu, v této sezóně musel absolvovat vynucenou pauzu kvůli zraněné patě či stehennímu svalu. Do zápasu naposledy zasáhl v březnu. Sezónu dokončil s bilancí 17 startů a dvou branek.

Českobudějovický odchovanec Latka se v české lize prosadil ve Slavii, za kterou hrál v letech 2003-2006, 2006-2008 a 2011-2012. Mezitím půl roku hostoval v anglickém Birminghamu a vyzkoušel si i angažmá v řeckém Panioniosu Atény.

Reklama

Související témata: