Hlavní obsah

Bývalý prezident Bayernu Hoeness nastoupil do vězení

Mnichov

Bývalý prezident Bayernu Mnichov Uli Hoeness nastoupil 81 dnů po svém odsouzení za daňové úniky do věznice v Landsbergu. Tam by si měl bývalý německý fotbalový reprezentant odpykat trest tři a půl roku vězení.

Foto: Lukas Barth, Reuters

Bývalý prezident fotbalového Bayernu Mnichov Uli Hoeness u soudu.

Článek

Dvaašedesátiletý Hoeness byl 13. března odsouzen za daňové úniky ve výši minimálně 27,2 miliónu eur (745 miliónů korun). Proti trestu se neodvolal a rezignoval na funkce prezidenta a předsedy dozorčí rady Bayernu.

Jak dlouho zůstane Hoeness ve skutečnosti za mřížemi, je otevřené. Vycházky by se mohl v ideálním případě dočkat po šesti měsících, propuštěn by mohl být za dobré chování zhruba po 21 měsících.

Hoeness strávil v Bayernu téměř celou hráčskou kariéru a následně v něm zůstal v roli funkcionáře. Jako útočník pomohl bavorskému velkoklubu třikrát vyhrát bundesligu i Pohár mistrů evropských zemí.

S Bayernem se bývalý mistr světa a Evropy oficiálně rozloučil před měsícem na mimořádném zasedání, kdy naznačil, že se po návratu z vězení bude chtít do klubu vrátit. "Až se vrátím, rozhodně nebudu sedět někde v koutě. To není můj styl," řekl.

Reklama

Související témata: