Hlavní obsah

Štajner si plácl s Neugersdorfem, bude tam hrajícím asistentem

Praha

Scénář, o kterém se ve fotbalovém zákulisí mluvilo od půlky jara, se naplnil. Útočník Jiří Štajner ukončil předčasně angažmá v Mladé Boleslavi, kde po příchodu kouče Karla Jarolíma vysedával na lavičce, a plácl si s Neugerdorfem, celkem páté německé ligy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jiří Štajner na srazu fotbalové reprezentace

Článek

„Neugersdorf mě naháněl už před rokem, teď to klaplo. Pro mě je to úplně nejlepší řešení, jsem rád, že jsme se s Boleslaví takhle domluvili. Sice jsem tam mohl zůstat další rok, ale vysedávat na lavičce by nemělo smysl," řekl Štajner Sport.cz s tím, že v Neugersdorfu by měl působit v roli hrajícího asistenta trenéra.

„Umím dobře německy, měl bych být jakýmsi mezičlánkem mezi českými hráči, působícími v klubu a hlavním trenérem," podotkl Štajner. Dohoda s Neugersdorfem zní zatím na rok, ve hře je však dlouhodobější spolupráce. „Chceme postoupit, pak se uvidí, co dál. Klidně tam můžu být i pět let," dodal.

Ve hře byla údajně i Slavia

Štajner po příchodu trenéra Karla Jarolíma herně paběrkoval, dokonce si párkrát zahrál za třetiligovou farmu v Kolíně. Dál už nechtěl boleslavské martýrium prodlužovat. Mohl zůstat v Česku, stoprocentně v nižších soutěžích, možná však i v první lize. Zajímala se o něj Příbram, situaci kolem něj sondoval Liberec, prý i Slavia.

„Agent mi říkal, že by byla možná ve hře Slavia, ovšem s tím, že neví, jak to tam bude dál vypadat. Čekat bych musel i v Liberci, kde jednají o nových trenérech. A čekat kvůli jednomu roku... Řekl jsem si, kašlu na to, stejně bych to příští rok zabalil stoprocentně," sdělil bývalý útočník Hannoveru.

„Pro mě je skvělé, že Neugersdorf mám prakticky za barákem," doplnil Štajner. Do Neugersdorfu to má z Liberce, kde bydlí, slabou půlhodinku. V jednom dresu se po letech opět setká s Janem Nezmarem, se kterým táhli Slovan za premiérovým mistrovským titulem v sezóně 2001/2002. „Na Jendu se moc těším, doufám, že nám to bude klapat jako tehdy."

Reklama

Související témata: