Hlavní obsah

Nenasytný kouč Bayernu Guardiola: Ještě prosím Reuse

Mnichov/Praha

Již dříve přetáhl Maria Götzeho a Roberta Lewandowského, ale Bayern, tedy hlavně jeho kouč Pep Guardiola, má zálusk i na další cenný kousek z kádru Borussie Dortmund. Do Mnichova by podle listu TZ mohl zamířit Marco Reus, hvězda žlutočerných, která kvůli zranění přišla o účast při zlatém tažení Němců na mistrovství světa. I tak je fotbalistou mimořádně ceněným. Bavorský klub zájem o něj netají už delší dobu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Mario Götze si vzpomněl na kamaráda Marka Reuse po finále MS. Možná se opět sejdou v jednom dresu v Bayernu.

Článek

Guardiola se na konci sezóny vyjádřil, že má do týmu přijít pět nových lidí. Zatím přibyli tři - vedle Lewandowského i Španěl Juan Bernat z Valencie a Sebastian Rode z Frankfurtu. A pátým do party po Reusovi by mohl být Kolumbijec Juan Cuadrado z Fiorentiny. Bayern o něj podle německých médií zesiluje zájem.

Sportovní ředitel mnichovského celku Matthias Sammer žádné přesné stanovisko ovšem nevyslovil. "Může být, že všechno už zůstane takhle, ale může to dopadnout i jinak," pravil neurčitě. "Přestupové okno je dlouhé, musíme to vyřešit moudře. Teď máme dost hráčů," zůstával tajemný.

Pro nákup Reuse hovoří i historický fakt

Guardiola je podle zákulisních informací jednoznačně pro nákup Reuse, šéfové moc ne, aby Bayern neutvrzoval dojem, že chce hlavně maximálně oslabit svého největšího rivala v bundeslize.

Ale Sammer přece jen naznačil, že i vedení Bayernu může být nákupu pětadvacetiletého záložníka nakonec nakloněno. Pro hovoří jeden zásadní historický faktor. "Po předešlých dvou šampionátech v roce 2006 a 2010 Bayern nikdy nezískal titul," připomněl Sammer trable klubu po vrcholných akcích. A letošní šampionát v Brazílii byl pro hráče Bayernu mimořádně dlouhý a vyčerpávající. Právě proto může chtít vedení do soukolí týmu personální osvěžení. A Reus je ideálním typem i přes nedávné zranění.

Dortmundský trenér Jürgen Klopp aby se bál i případných dalších ztrát. Velmi reálný je odchod opory obranné linie Matse Hummelse do Manchesteru United. Ale proti tomu už se Borussia více méně pojistila příchodem Matthiase Gintera z Freiburgu. Za Reuse však náhradu nemá.

Reklama