Hlavní obsah

VIDEO: Lewandowski pálí ostrými, Bayern už má trofej. Chystají v Mnichově senzační přestup?

Hamburk/Mnichov

Nová ligová sezóna v Německu ještě nezačala, obhájce trofeje mnichovský Bayern ale v letní přípravě neskrývá svou drtivou ofenzivní sílu. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly o víkendu získali prvenství na turnaji Telekom Cup, za bavorský celek se ve dvou utkáních hned čtyřikrát prosadila největší posila Robert Lewandowski. V Mnichově údajně chystají i zajímavý transfer - do Allianz arény by podle některých zdrojů měl dorazit brankář Guillermo Ochoa, mexická opora z nedávno skončeného světového šampionátu.

Robert Lewandowski už pálí za Bayern.

 
Článek
Fotogalerie

Lewandowski přišel do Bayernu po skončení smlouvy v konkurenční Borussii Dortmund a okamžitě uchvátil trenéra Pepa Guardiolu. „Je výborný. Umí úplně všechno," rozplýval se španělský kouč v rozhovoru pro televizi Sport1. Místo polskému ostrostřelci musel udělat i Chorvat Mario Mandžukič, který raději přestoupil do Atlétika Madrid, aby pravidelně hrál.

A pětadvacetiletý Lewandowski fanoušky bavorského týmu okamžitě navnadil. V konkurenci tří jiných německých celků o uplynulém víkendu nasměroval Bayern k první trofeji v nové sezóně. V sobotním semifinále Telekom Cupu, tradičním přípravném turnaji v Hamburku, nejprve gólem přispěl k remíze 2:2 s Mönchengladbachem, přičemž na svůj efektní lob navázal i v následném rozstřelu proměněnou penaltou. V nedělním finále už Bayern smetl Wolfsburg 3:0 a Lewandowski se trefil dvakrát.

„Stále ale nejsem v top formě. Potřebuji trochu více času, abych se sžil s týmem a dobře se nachystal na start bundesligy," krotil polský kanonýr přílišná očekávání. „Nicméně to byl dobrý start. Myslím, že se budu zápas od zápasu zlepšovat," dodal Lewandowski.

Usiluje Bayern o Ochou?

Polský útočník možná už brzy uvítá v kabině Bayernu další novou tvář. Podle serveru televize Fox Deportes se německý mistr zajímá o služby mexického reprezentačního brankáře Guillerma Ochoy. Devětadvacetiletý Memo je od konce června bez angažmá, naposledy chytal ve francouzském Ajacciu.

Ochoa se prý zalíbil trenérovi Guardiolovi natolik, že hodlá zvýšit tlak na dosavadní neotřesitelnou jedničku Manuela Neuera. Dosavadní dvojka Tom Starke údajně nepodává oslnivé výkony a výhodou mexického gólmana je fakt, že by do Allianz arény přišel zdarma. Ochoa si v současné době vybírá z řady nabídek, už dříve se ale nechal slyšet, že chce pravidelně nastupovat. I proto je pravděpodobnější, že nakonec zamíří do Málagy nebo Getafe.

Vyplatí se Bayernu Mnichov příchod útočníka Lewandowského?
Ano, stane se nejlepším střelcem bundesligy
61,3 %
Bude důležitou oporou Bayernu
26,1 %
Lewandowski nesplní velká očekávání
6,7 %
Bayern si měl raději ponechat útočníka Mandžukiče
5,9 %
Celkem hlasovalo 8052 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články