Hlavní obsah

VIDEO: Liverpool v generálce vypráskal Dortmund. Špatný soupeř ve špatný den, ulevil si Klopp

Takový výprask si nepředstavoval ani v nejhorším snu. Byť jde zatím jen o předsezónní přípravu, první konfrontace s předním anglickým týmem nedopadla pro hráče Dortmundu vůbec dobře. Z Liverpoolu si totiž svěřenci trenéra Jürgena Kloppa odvezli prohru 0:4 a to ještě byli rádi, že nedostali větší příděl. „Špatný soupeř ve špatný den. Musíme se zlepšit,“ prohlásil naštvaný kouč Borussie.

Liverpool v generálce na ligu rozdrtil Dortmund.

 
Článek

Zatímco pro Liverpool šlo o poslední generálku před startem Premier League, Dortmund přicestoval na ostrovy s cílem otestovat formu před německým Superpohárem proti Bayernu Mnichov. A kouči Kloppovi po neděli přibyly vrásky na čele.

„Všechno špatně. Až dosud byla naše příprava relativně bezproblémová, ale teď se v naší hře objevilo tolik chyb. Ve špatný den jsme narazili na špatného soupeře, musíme se z toho poučit," hodnotil Jürgen Klopp výkon svých svěřenců.

„Není dobré inkasovat tolik gólů, navíc jsme až příliš lehce ztráceli míč. Hoši si teď odpočinou, zregenerují a herní rytmus se vrátí," dodal ambiciózní kouč.

Rodgers chválí posily

To Liverpool před víkendovým startem Premier League vypadá, že ani odchodem Luise Suáreze nic ze své ofenzivní síly neztratil. Navíc vyztužil zadní řady. „Jsem velmi spokojený s tím, jak se nám podařilo doplnit kádr. Přesně o tyhle typy fotbalistů jsem stál," prohlásil kouč Brendan Rodgers na adresu obránců Dejana Lovrena a Javiho Manquilla.

„V naší hře vidím přesně ten styl, který tu v posledních letech budujeme. Máme velkou kvalitu kádru a z hráčů cítím velké odhodlání. Na start ligy jsme velmi dobře nachystaní," tvrdil jednačtyřicetiletý manažer Reds.

Reklama

Související témata: