Hlavní obsah

Lewandowski proti svým. Bayern zajíždí v německém Superpoháru na horkou půdu Dortmundu

V úterý evropský Superpohár, ve středu pro změnu německý. Fotbalová sezóna se pozvolna rozjíždí a u našich západních sousedů není v posledních letech většího zápasu, než když proti sobě nastoupí Dortmund s Bayernem. Před rokem se ze Superpoháru radovali po výhře 4:2 hráči Borussie, zopakují úspěch proti výrazně oslabenému Bayernu i tentokrát? Duel sledujte od 18 hodin v naší on-line reportáži (živě vysílá Eurosport 2).

Foto: Craig Mitchelldyer, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov se radují z branky.

Článek

Jen za poslední rok se oba rivalové utkali čtyřikrát a dohromady padlo 14 gólů. Dortmund uspěl na startu minulé sezóny v Superpoháru, ale v polovině listopadu pak doma Bayernu v bundeslize podlehl 0:3. V dubnu svěřenci kouče Kloppa svému protivníkovi porážku 0:3 v Allianz aréně vrátili, aby pak ve finále DFB-Pokalu přišli o regulérní gól a v prodloužení s Bayernem prohráli 0:2.

„Hrát proti Bayernu, to je pokaždé něco mimořádného. Stojí proti vám jeden z nejlepších klubů na světě a to je šance pro všechny naše hráče, kteří se chtějí předvést," nechal se slyšet trenér Dortmundu Jürgen Klopp. Jeho svěřenci chtějí napravit víkendové zaváhání s Liverpoolem, v přípravě dostali od anglického celku čtyři góly.

Lewandowski nastoupí už v dresu Bayernu

Borussia má i tentokrát výhodu domácího prostředí a proto bude velmi zajímavé pozorovat, jak vestfálští fanoušci přijmou návrat kanonýra Roberta Lewandowského. Ten je zatím posledním hráčem BVB, který přestoupil z Dortmundu do Bayernu. „Půjdu do zápasu už jako hráč Bayernu a budu chtít vyhrát," prohlásil polský útočník.

Pětadvacetiletý Polák však bude jednou z mála hvězd, které se v Signal Iduna Parku představí. Oba trenéři budou šetřit většinu německých mistrů světa, ale i další klíčové hráče. Na trávník tak nevyběhne domácí Reus, který se ještě zcela neuzdravil po zranění kotníku, Hummels ani brankář Weidenfeller. Bayern nenasadí Schweinsteigera, Robbena, Neuera, Ribéryho, Götzeho, Lahma nebo čerstvou posilu do branky Reinu.

„Všichni sice trénují, ale ještě potřebují nějaký čas. A ten nemáme," uvedl trenér Bayernu Pep Guardiola. „Je to souboj o trofej před vyprodaným hledištěm, takže žádný test. Budeme chtít vyhrát," dodal španělský kouč.

Reklama

Související témata: