Hlavní obsah

VIDEO: Bayernu přičarovali moderní bus. Za nás při cestách hynuly mouchy v letu, vtipkoval Sammer

Bundesliga se kvapem blíží, startuje v pátek a mistrovský Bayern ještě stihl představit jednu novou „posilu“. Před stadiónem z toho udělal působivé představení. Kouzelník v rámci show vyčaroval fotbalistům supermoderní autobus.

Autobus Bayernu

 
Článek

Nejlepší bus, pro nejlepší klub. S tímhle heslem pořizovali nový dopravní prostředek v Bayernu pro Lahma, Ribéryho, Neuera a spol. Jeden z klubových řidičů Michael Lauerbach tak dostal báječný dárek k padesátinám. „To je jako raketoplán," komentovala pro klubový web moderní interiér jeho kolegyně, řidička Sandra Königová.

„Je důležité mít špičkový autobus, vždyť je to hráčův obývací pokoj," říkal ředitel Bayernu Matthias Sammer.

Bus je dlouhý 13,8 m, má třicet míst, část je vyhrazena pro kuchyňku, k dispozici je satelitní televize. „S minulostí to tedy srovnávat nelze," připomínala legenda Bayernu Paul Breitner dřevěné sedačky v týmovém autobusu ze sedmdesátých let.

Sammer připomněl i časnou fázi své hráčské kariéry v Drážďanech. „Klimatizaci jsme v autobusu neměli. Byli jsme vždy zpocení a mouchy tam hynuly v letu," zavtipkoval na účet nepohodlného dávného cestování.

Poprvé v akci bude nový autobus v pátek. Bayern otevře bundesligovou scénu zápasem s Wolfsburgem (20.30, přenosy z tohoto ročníku opět bude vysílat Eurosport). Fotbalisty Bayernu nový autobus poveze z hotelu do jejich domácí Allianz Areny. A pak na další štace.

Reklama