Hlavní obsah

Darida se chce v bundeslize naplno ukázat. A vyhlíží osmdesátitisícový kotel v Dortmundu

Robert NeumannSport.czPrávo

Stojí na prahu druhé sezóny v bundeslize. Premiérovou rámovala zranění, zářil až v jejím závěru, v té letošní fotbalový záložník Freiburgu Vladimír Darida myslí výš. „Chci se posunout o krůček dopředu. Mám spoustu zápasů na to, abych předvedl, co ve mně je,“ řekl český reprezentant Právu a Sport.cz.

Foto: Profimedia.cz

Český reprezentant Vladimír Darida na tréninku Freiburgu už netrpělivě vyhlíží páteční start bundesligové sezóny.

Článek

Dal jste si konkrétní cíl?

Rád bych odehrál všechny zápasy, nastřílel víc gólů než loni a zase se posunul herně výš. První rok byl takový seznamovací, po příchodu jsem se zranil, nebylo to příjemné. Je to však už za mnou, teď mám čistý stůl, chci se letos naplno ukázat. Navíc se těším na jednu věc.

Povídejte.

Na zápas v Dortmundu. Osmdesát tisíc lidí na stadiónu, před tolika jsem nikdy nehrál. Ani na Barceloně, na kterou jsme narazili s Plzní v Lize mistrů. Musí to být neskutečný kotel, rád bych to zažil na vlastní kůži.

S Freiburgem jste se vloni zachraňovali. Míříte podstatně výš?

Vedení nám konkrétní cíl nestanovilo. Myslím však, že pokud navážeme na dobré jaro, nemuselo by to být špatné. Když uděláme přes dvacet bodů na podzim i na jaře, budeme kolem osmého místa.

Je tým silnější než v uplynulé sezóně?

Je těžké to říct, do Dortmundu odešel klíčový stoper Ginter, na druhou stranu přišli noví, kvalitní hráči. Zvedla se konkurence, na každé pozici jsou dva hráči, nikdo nemá nic jisté, to je vždycky dobré znamení.

Bude letos bundesliga dramatičtější než loni, kdy Bayern dominoval až příliš?

Nejsem o tom moc přesvědčený, neboť Bayern ještě víc posílil. Pokud se mu vyhne herní krize a zranění, jeho dominance bude podobná. S Dortmundem sice prohrál nedávno německý Superpohár, to ale nelze brát za bernou minci, Bayern nenasadil nejlepší tým. Navíc spousta jeho hráčů byla na mistrovství světa, měli krátkou dovolenou, začali později. Musejí se do toho postupně dostat.

S Freiburgem začínáte v sobotu na půdě Frankfurtu. Vy jste však zmeškal poslední dva zápasy včetně generálky, budete tedy u toho?

Zlobil mě přitahovač třísla, normálně jsem už ale trénoval. Po dohodě s trenérem jsem generálku raději vynechal, nechtěli jsme jít do risku. Na Frankfurt bych měl být fit. Věřím, že začneme úspěšně, byl by to perfektní impulz.

Reklama

Související témata: