Hlavní obsah

VIDEO: Krmaš okouzlil bundesligu. Levou nohou zostudil v břevínkách i hvězdy Bayernu!

Robert NeumannSport.czPrávo

„Lattenkrachergott Krmas!“ Bundesliga ještě nezačala a obránce fotbalistů Freiburgu Pavel Krmaš zazářil v soutěži, jíž se účastnily všechny prvoligové kluby. Šlo o populární „břevínka“, tedy střely z hranice velkého vápna, kdy cílem je zasáhnout břevno. Krmaš se trefil dvakrát ze tří pokusů, navíc slabší levou nohou a zastínil i hvězdy Bayernu v čele s kanonýrem Robertem Lewandowským!

Vytříbená kopací technika fotbalisty Krmaše z Freiburgu.

 
Článek

Německá média Krmaše ihned překřtila na 'Boha ve střílení břeven'. „Byla to haluz, zase takový filigránský technik nejsem. Ale měl jsem radost, že jsem nebyl úplně do počtu," řekl Krmaš pro Sport.cz.

„Kdysi v Teplicích jsem hrával levého beka, snažil jsem se pilovat slabší nohu. Časem jsem zjistil, že mi jde spousta věcí lépe levou. Kluci z Freiburgu zírali," culil se Krmaš, který v klubu z Breisgau načíná osmou sezónu.

Soutěž proběhla v rámci mediálního dne, kdy jsou všechny kluby bundesligy povinně k dispozici televizním stanicím, které vlastní na nejvyšší německou soutěž vysílací práva.

Z každého mužstva bylo vybráno pět hráčů, každý z nich za asistence kamer absolvoval tři pokusy z hranice šestnáctky. Kromě Krmaše byl při tom i reprezentační záložník Vladimír Darida. Na konci soutěže však hlásil do objektivu: nula. „Byli jsme hrozná skupina, kdybychom neměli Krmiho, byla by to bída," usmál se Darida.

Triumfoval Dortmund, Bayern totálně propadl

Vítězem soutěže se stala Borussia Dortmund (Mchitarjan, Durm, Ramos, Aubameyang, Immobile) se šesti zásahy, naopak totálně vybouchl mistrovský Bayern. Pětice Alaba, Lewandowski, Martínez, Dante a Boateng se netrefila ani jednou. Freiburg skončil se třemi úspěšnými střelami na děleném 6. až 11. místě.

„Je to sice hezký, ale všemi deseti bych to vyměnil za výhru ve Frankfurtu," díval se Krmaš k sobotnímu vstupu do bundesligy na půdě Eintrachtu. Freiburg se loni zachraňoval, podle Krmaše má klub pro nadcházející sezónu stejný cíl. „Je to reálné, jsem přesvědčený, že to zvládneme. A doufám, že se nebudeme strachovat tak dlouho, jako v uplynulém ročníku."

Kádr opustil klíčový stoper, německý reprezentant Ginter, jenž odešel do Dortmundu, na druhou stranu však Freiburg angažoval několik nových tváří. „Ginter se bude těžko nahrazovat, ale v útočné fázi kostra zůstala. Na jaře konečně pochopili, kde je parketa Vládi Daridy, pokud bude hrát tam, kde má, budeme mít dopředu vyšší kvalitu," tvrdí Krmaš.

Reklama

Související témata: