Hlavní obsah

Čelůstka po odchodu z Trabzonsporu bude hrát za Norimberk

Ondřej Čelůstka se po ukončení smlouvy v tureckém Trabzonsporu domluvil na angažmá v Norimberku. S týmem druhé Bundesligy podepsal smlouvu a v mužstvu doplní krajany Jana Poláka, Ondřeje Petráka a Tomáše Pekharta. Délka smlouvy zatím není známa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Ondřej Čelůstka na srazu české fotbalové reprezentace.

Článek

Pětadvacetiletý odchovanec Zlína přestoupil v roce 2011 ze Slavie do Trabzonsporu. V minulé sezóně hostoval v Sunderlandu a nyní v létě s ním turecký celek ukončil smlouvu stejně jako s dalšími šesti hráči. Všichni doplatili na příchod zahraničních posil a omezený počet cizinců na soupisce.

Původně měl český reprezentant zamířit do Itálie, kde v minulosti už působil při hostování v Palermu, ale nakonec vyhrála nabídka z Německa. „Ondra měl po ukončení kontraktu v Turecku nabídky z Itálie i Anglie. Jsme rádi, že došlo k dohodě s Norimberkem, kterému by chtěl pomoci k co nejrychlejšímu návratu do nejvyšší soutěže. Jde o velký, tradiční klub, Ondrovo přání vždy bylo působit v Německu," řekl hráčův agent Viktor Kolář.

Norimberk v minulé sezoně spadl z první Bundesligy, ale chce se ihned vrátit zpět. Proto se snaží udržet co nejsilnější kádr a přivést adekvátní posily. „Čelůstka je univerzální obránce, který přináší kvalitu do našeho kádru. Má zkušenosti z předních lig a je pro nás určitě posilou," řekl pro klubový web sportovní ředitel Martin Bader. „Pozorovali jsme ho již delší dobu a nyní se naskytla možnost ho získat díky tomu, že byl bez smlouvy," dodal.

Reklama

Související témata: