Hlavní obsah

Útočník Pekhart přestupuje z Norimberku do Ingolstadtu

Ingolstadt

Útočník Tomáš Pekhart, který je členem širšího kádru české reprezentace, končí svoje působení v druholigovém Norimberku. Pětadvacetiletý forvard bude nyní hájit barvy Ingolstadtu, který v Německu rovněž hraje druhou nejvyšší soutěž. Informovaly o tom oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Pekhart

Článek

"Tomáš splňuje přesně naše představy a přináší kvalitu, kterou může obohatit náš útok. Přes jeho rozsáhlé zkušenosti je i v pětadvaceti letech stále hráčem s velkým potenciálem. Jsem si jistý, že se Tomáš rychle sžije s naším týmem a bude tu cíti dobře," uvedl na webu FC Ingolstadt 04 sportovní ředitel klubu Thomas Linke.

Bývalý hráč Tottenhamu, Slavie, Jablonce, nebo Sparty se domluvil s aktuálně šestým týmem druhé bundesligy na kontraktu do roku 2017. Oblékat bude dres s číslem 11.

"Měl jsem skvělé rozhovory s vedením. Prostředí a zázemí na mě udělaly opravdu dojem. Těším se, až za Ingolstadt nastoupím," řekl Pekhart.

Vytáhlý útočník zamířil do Norimberku před třemi lety z Jablonce. Odehrál za něj 85 bundesligových duelů a vstřelil dohromady 14 gólů.

V dresu národního mužstva nastoupil k 19 utkáním, v nichž zaznamenal dva góly.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články