Hlavní obsah

Augsburg - Dortmund 2:3Dortmund vyhrál v Augsburgu, Reus zařídil dva góly

Augsburg

Fotbalisté Dortmundu napravili nepovedený vstup do sezóny a ve 2. kole německé ligy zvítězili 3:2 na hřišti Augsburgu. Na úvodních dvou gólech se podílel Marco Reus. Augsburg, kterému chyběl zraněný český záložník Jan Morávek, v závěru dotahoval, ale tříbrankové manko už nesrovnal.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Tobias Werner (vpravo) z Augsburgu zastavuje Erika Durma z Borussie Dortmund.

Článek

Dortmund měl vydařený nástup do utkání a svou rychlou hrou domácí přehrával. Skóre otevřel Reus, který po narážečce proniknul do vápna a prosadil se střelou podél brankáře. Navíc krátce nato Reus z rohového kopu posadil míč na hlavu obránce Papastathopulose, který zvýšil vedení.

Když deset minut před koncem po dalším rohu dorážel Ramos a zvýšil už na 3:0, zdálo se být o vítězi jasno. Jenže za tři minuty zužitkoval dlouhý pas za obranu Bobadilla a vykřesal naději, kterou v nastavení ještě oživil vydařenou hlavičkou Matavž, ale více už Augsburg nestihl. Na oba góly domácích přihrával levý bek Baba.

Dortmund tak už popáté z posledních šesti bundesligových zápasů inkasoval minimálně dva góly. "Závěr zápasu ukázal, že to stále není ono a že stále máme na čem pracovat. Výhra je pro nás ale hodně důležitá," řekl po zápase Reus, jenž kvůli zranění přišel o účast na mistrovství světa v Brazílii, na němž Německo získalo titul.

Německá fotbalová liga - 2. kolo:
Augsburg - Dortmund 2:3 (83. Bobadilla, 90.+1 Matavž - 12. Reus, 15. Papastathopulos, 79. Ramos).

Reklama

Související témata: