Hlavní obsah

Novým kapitánem německých fotbalistů je Schweinsteiger

Novým kapitánem německé fotbalové reprezentace bude Bastian Schweinsteiger. Třicetiletý záložník Bayernu Mnichov převezme kapitánskou pásku od svého klubového spoluhráče Philippa Lahma, jenž po zisku titulu mistra světa na šampionátu v Brazílii ukončil kariéru v národním týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Bayernu Mnichov Bastian Schweinsteiger bude novým kapitánem Německa.

Článek

Schweinsteiger reprezentuje Německo už deset let, debut si odbyl v červnu roku 2004 a hned nato odjel na mistrovství Evropy do Portugalska. Poté se každé dva roky zúčastnil s německým týmem všech kontinentálních a světových šampionátů a nasbíral 108 reprezentačních startů.

Ve středečním přípravném duelu proti Argentině v Düsseldorfu, jenž bude reprízou červencového finále MS, ale Schweinsteiger ještě nové mistry světa s kapitánskou páskou nepovede. Kvůli problémům s kolenem v týmu chybí.

Kromě kapitána dnes oznámil reprezentační kouč Joachim Löw také jméno svého nového asistenta, jenž vystřídá Hansiho Flicka, který se po osmi letech přesunul do role sportovního ředitele fotbalového svazu. Tandem s Löwem vytvoří jednačtyřicetiletý Thomas Schneider, bývalý hráč a poté trenér Stuttgartu. Smlouvu má na dva roky do mistrovství Evropy 2016.

Reklama