Hlavní obsah

Bayern - Stuttgart 2:0Ribéry přispěl k výhře Bayernu. Freiburg s Daridou a Krmašem prohrál v Dortmundu

Mnichov

Fotbalisté Bayernu Mnichov i Dortmundu ve třetím kole německé bundesligy nezaváhali. Obhájce titulu porazil před vlastním publikem Stuttgart 2:0. Druhý gól bavorského klubu zaznamenal Franck Ribéry, který odehrál své první ligové minuty od dubna. Borussia zase ve svém hájemství zdolala 3:1 Freiburg, v jehož základní sestavě figurovali záložník Vladimír Darida a stoper Pavel Krmaš.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Mario Götze z Bayernu (uprostřed) oslavuje svůj gól v utkání proti Stuttgartu.

Článek
Fotogalerie

Bayern si první příležitost vytvořil ve 14. minutě, Müllerovu střelu ale vyrazil brankář Ulreich na roh. Do vedení se mnichovský tým dostal až o třináct minut později - k odraženému míči se ve vápně dostal Mario Götze a vstřelil svůj první gól v sezóně.

Domácí byli i nadále pilnější v ofenzivním snažení, obrana Stuttgartu ale vzdorovala. Blízko druhé brance byli svěřenci trenéra Guardioly v 75. minutě, kdy nejprve Xabi Alonso trefil břevno a Lewandowského dorážka skončila na tyči. Nakonec se z gólu radovali o deset minut později. Síť rozvlnil Francouz Ribéry, jenž se vrátil do sestavy Bayernu po zranění a odehrál první minuty v této sezóně.

Borussia si poradila s Freiburgem

Dortmund byl od začátku utkání s Freiburgem aktivnějším mužstvem a dostal se hned do několika vážných šancí. V 34. minutě otevřel skóre po Grosskreutzově pasu Kolumbijec Adrián Ramos, který do Borussie v létě přišel z berlínské Herthy. Na 2:0 zvýšil o sedm minut později japonský útočník Šindži Kagawa, jenž se do Dortmundu vrátil po dvouletém působení v Manchesteru United.

Na začátku druhého dějství ukázal povedený zákrok domácí gólman Weidenfeller, když Schmidovu hlavičku vytáhl nad branku. V 78. minutě na 3:0 přesprintoval půl hřiště Pierre-Emerick Aubameyang a skóroval po pouhých třech minutách na hřišti. Porážku hostů v závěru alespoň zmírnil Oliver Sorg.

Německá fotbalová liga - 3. kolo:
Bayern Mnichov - Stuttgart 2:0 (27. Götze, 85. Ribéry)
Dortmund - Freiburg 3:1 (34. Ramos, 41. Kagawa, 78. Aubameyang - 90. Sorg)
Hertha Berlín - Mohuč 1:3 (86. Ronny z pen. - 36. a 90.+1 Okazaki, 70. Allagui)
Hoffenheim - Wolfsburg 1:1 (56. Modeste - 89. Olič)
Paderborn - Kolín nad Rýnem 0:0
Mönchengladbach - Schalke 4:1 (17. a 50. Hahn, 57. Kruse, 79. Raffael - 52. Choupo-Moting z pen.)

Reklama

Související témata: