Hlavní obsah

Hamburk - Hoffenheim 1:1Hamburk remizoval v německé lize s Hoffenheimem

Hamburk

Fotbalisté Hamburku s Jaroslavem Drobným v brance remizovali v německé lize s Hoffenheimem 1:1. Za domácí nastoupil poprvé od 30. srpna nizozemský záložník Rafael van der Vaart a odehrál 66 minut. Petr Jiráček do utkání nezasáhl.

Článek

Ani bývalý hráč Realu Madrid či Tottenhamu Van der Vaart nepomohl svému týmu k druhé výhře v sezoně. Už po čtvrthodině hry se do vedení dostali hosté. Holtby ztratil míč na polovině Hoffenheimu a Firmino vyslal přesnou přihrávkou Modesteho, který nikým neatakovaný zakončil protiútok mezi nohy gólmana Drobného.

Hamburk však alespoň částečně navázal na úspěch z minulého kola, kdy zvítězil zásluhou Lasoggy 1:0 v Dortmundu. Právě dvaadvacetiletý útočník zařídil po Arslanově pasu bod pro svůj tým. Hamburk se přesto nachází na barážovém 16. místě o skóre za Stuttgartem.

Ligový nováček Paderborn otočil zápas s Frankfurtem a zvítězil 3:1. V 57. minutě sice poslal hosty do vedení Meier, jenž se s pěti trefami dělí o druhou příčku tabulky střelců s mohučským Okazakim a Krusem z Mönchengladbachu, pak už ale úřadovali domácí.

V 66. minutě vyrovnal Marvin Ducksch, kterému ke vstřelení gólu stačilo 135 sekund na hřišti a stal se druhým nejrychlejším skórujícím střídajícím hráčem po frankfurtském Václavu Kadlecovi, jenž do dnešního duelu nezasáhl. Do střeleckých statistik se poté zapsali také Hünemeier a Kutschke.

Paderborn se v tabulce zařadil na sedmé místo právě před Frankfurt a na šestý Leverkusen ztrácí jediný bod.

Německá fotbalová liga - 8. kolo:
Hamburk - Hoffenheim 1:1 (34. Lasogga - 15. Modeste)
Paderborn - Eintracht Frankfurt 3:1 (66. Ducksch, 79. Hünemeier, 85. Kutschke - 57. Meier)

Reklama

Související témata: