Hlavní obsah

Proti nám bych teď hrát nechtěl, hrozí kouč Dortmundu Klopp dalším soupeřům

Liga mistrů - fantasie. Bundesliga - šílené trápení. Tak zatím vypadá sezóna fotbalistů Dortmundu, kteří si v pokračování na evropské scéně lehce poradili s Galatasarayem 4:0 a vládnou skupině s plným bodovým ziskem. Jako Bayern a Real Madrid.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Pierre-Emerick Aubameyang z Dortmundu při vítězném zápase s Galatasarayem jásá po jedné ze vstřelených branek.

Článek

A teď už to musí přijít také bundelize, věří trenér Jürgen Klopp i s ohledem na možnost nasazení uzdravených opor (Reus, Mchitarjan, Gündogan, Hummels). „Já bych teď proti nám hrát nechtěl,“ cituje sebevědomé vyjádření kouče Bild. Odnést to v sobotu odpoledne má Hannover...

Ale zatím Kloppovi svěřenci v domácí soutěži posbírali za osm kol chabých sedm bodů.  „Stále ukazujeme dvě tváře, ale istanbulské vítězství je snad pro nás správný budíček. Musíme to přenést i do domácí soutěže“ říká pro bundesliga.de Pierre-Emerick Aubameyang, který se v Turecku dvakrát zapsal mezi střelce.

Společně s Ramosem či Immobilem by měl dokázat nahradit chybějící góly Lewandowského, který před sezónou odešel do Bayernu. Alespoň takový byl Kloppův plán. Ale selhával.

Gabonský střelec přitom i přes nezdary týmu zažívá střelecky úspěšný vstup do sezóny. Při třinácti startech v soutěžních zápasech dal devět gólů. „Takhle jsem ještě sezónu nikdy nezačal, doufám, že mi to vydrží,“ říká Aubameyang.

Co je třeba udělat pro obrat v německé lize, v níž tým naposledy podlehl na půdě nováčka z Kolína 1:2? „Chopit nově nalezenou sebedůvěru. A porazit Hannover,“ přeje si Aubameyang přehodit vítězné tažení z Evropy i na domácí scénu.

V Lize mistrů tým ještě postup do vyřazovací fáze jistý nemá, ale je k němu blizoučko. A dostal se do zajímavé situace. Když Dortmund naposledy vyhrál první tři zápasy ve skupině v Lize mistrů, byl na konci sezóny celkovým vítězem soutěže. To byl ročník 1996-97. Je to snad dobré znamení? „To by byl sen. Momentálně se můžeme těšit jen z vydařeného startu do soutěže. Snad to tak půjde dál,“ dodal Aubameyang.

Reklama

Související témata: