Hlavní obsah

Dortmund - Hannover 0:1Dortmund nedal gól Hannoveru a už pošesté z devíti zápasů prohrál

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Dortmundu pošesté z dosavadních devíti utkání v německé lize přišli o všechny body. Po domácí porážce 0:1 s Hannoverem patří jednomu z favoritů soutěže až patnáctá příčka bod nad sestupovým pásmem.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Záložník Hannoveru Hiroši Kijotake se raduje ze vstřelení gólu do sítě Dortmundu.

Článek
Fotogalerie

Dortmund ve středu rozstřílel v Lize mistrů 4:0 Galatasaray a v evropské soutěži si se skóre 9:0 drží po třech duelech stoprocentní bilanci, v lize ale navázal na bídnou formu. Stejně jako naposledy na svém stadiónu proti Hamburku v sobotu neskóroval a po brance Hirošiho Kijotakeho posedmé v ročníku ztratil body.

Stuttgart minulý týden stáhl tříbrankové manko v Leverkusenu a remizoval 3:3 a v pátek zažil ještě větší přestřelku. Ve Frankfurtu vedl po 51 minutách 3:1, avšak Eintracht během čtvrt hodiny otočil na 4:3.

VfB v poslední desetiminutovce, kdy byl v jeho dresu na hřišti už i záložník Adam Hloušek, skóre zvrátil na svou stranu na konečných 5:4. Útočník Frankfurtu Václav Kadlec sledoval porážku svého týmu jen z lavičky.

Freiburg se znovu nedočkal výhry

Na vítězství nadále čeká předposlední Freiburg, v jehož sestavě nechyběli na hřišti záložník Vladimír Darida a stoper Pavel Krmaš. Právě český obránce v desáté minutě fauloval Ragnara Klavana a z nařízené penalty skóroval Paul Verhaegh. Na konečných 2:0 zvýšil Halil Altintop.

Brankář Hamburku Jaroslav Drobný proti svému předchozímu týmu Herthě Berlín přišel o čisté konto v 59. minutě, kdy si ho chytře položil a přehodil Anis Ben-Hatira. Tuniský útočník pak ještě v 85. minutě uzavřel skóre na 3:0, druhý gól Herthy dal John Heitinga.

Schalke poprvé pod novým trenérem Robertem Di Matteem nezvítězilo. Na hřišti Leverkusenu prohrálo 0:1 brankou tureckého reprezentanta Hakana Calhanoglua, který v 53. minutě překvapil brankáře Ralfa Fährmanna střelou z těžké pozice z přímého kopu.

Německá fotbalová liga - 9. kolo:
Augsburg - Freiburg 2:0 (11. Verhaegh z pen., 66. Altintop)
Dortmund - Hannover 0:1 (61. Kijotake)
Eintracht Frankfurt - Stuttgart 4:5 (21. a 65. Madlung, 57. Meier, 61. Aigner - 34. a 36. Harnik, 51. a 84. Gentner, 82. Werner)
Hertha Berlín - Hamburk 3:0 (59. a 85. Ben Hatira, 65. Heitinga)
Hoffenheim - Paderborn 1:0 (73. Volland)
Leverkusen - Schalke 1:0 (53. Calhanoglu)

Reklama

Související témata: