Hlavní obsah

Mönchengladbach - Bayern 0:0Bayern po kanonádě v Římě remizoval v Mönchengladbachu

Aktualizováno

Fotbalisté Mönchengladbachu remizovali v duelu devátého kola německé bundesligy s Bayernem Mnichov 0:0 a vrátili se v tabulce na druhé místo. Na svého nedělního soupeře ztrácejí čtyři body, oba týmy zůstávají bez porážky. Třetí o skóre za Mönchengladbachem je Wolfsburg, který porazil Mohuč 3:0 a počtvrté za sebou získal tři body. Mohuč naopak poprvé v tomto ročníku bundesligy prohrála.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Fotbalisté Wolfsburgu se radují z gólu (ilustrační foto).

Článek

Bayern nenavázal na úterní kanonádu 7:1 v Lize mistrů na půdě AS Řím. V prvním poločase duelu v Mönchengladbachu měl zřetelnou převahu, ale nic z ní nevytěžil. Do jediné šance domácích se dostal Kruse, gólman Neuer však jeho pokus zneškodnil.

Druhá pětačtyřicetiminutovka už tak jednoznačná nebyla. Mönchengladbach byl brance nejblíže v 52. minutě, po protiútoku střílel Hahn, ale Neuer svůj tým znovu podržel. V závěru se za mnichovský celek pokusil s výsledkem něco udělat Bernat, Sommerovu branku však těsně minul. Bayern v sedmém utkání v řadě nedostal gól, což se mu povedlo poprvé od roku 2011.

Ve Wolfsburgu otevřel skóre v 15. minutě po Schaferově rohovém kopu svým třetím gólem v sezóně Naldo. Brazilský fotbalista si v utkání připsal také asistenci, kterou využil ke své premiérové trefě v tomto ročníku bundesligy Ivan Perišič. Na konečných 3:0 upravil tři minuty před koncem Daniel Caligiuri, jenž vstřelil obě branky svého týmu v minulém kole na hřišti Freiburgu (2:1).

Německá fotbalová liga - 9. kolo:
Wolfsburg - Mohuč 3:0 (15. Naldo, 59. Perišič, 87. Caligiuri)
Mönchengladbach - Bayern Mnichov 0:0.

Reklama

Související témata: